Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" és la tercera millor estrena en català del últims 10 anys i la cinquena de tota la història del cinema en català.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

 

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

 

El passat cap de setmana, del 1 al 4 de setembre, s’ha estrenat als cinemes de tota Espanya la pel·lícula "Dragon Ball Super: Super Hero".

Com ja vam comentar, a les nostres xarxes de comunicació: a la notícia Bola de Drac Súper: Superheroi en català a la nostra pàgina web, pàgina Facebook; el 8 de juliol, que aquest film es doblaria al català, i així ho han fet, a càrrec de Takemaker Media i dirigida en català per Carles Nogueras, i amb la majoria de veus catalanes; com Marc Zanni, Joan Sanz, Roser Contreras, Xavier Fernández, que han tornat a donar veu a en Goku, en Vegeta, la Bulma i en Cor Petit, respectivament.

L'estrena de la pel·lícula ha sigut el 2 de setembre; però molts cinemes van decidir fer una pre-estrena el dia 1 de setembre; amb una acceptació brutal; i en alguns cinemes com Ocine i Yelmo Cines es van regalar pòsters i postals a tots els assistents que van visionar la pel·lícula.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

A Catalunya, la pel·lícula s’ha batejat amb el nom: “Bola de Drac Súper: El Superheroi”. En aquest nou llargmetratge de 100 minuts de durada, se’ns explica que en Goku quan és petit destrueix l'Exèrcit de la Cinta Vermella. Ara certs individus que continuen amb el seu llegat han creat els Androides definitius: Gamma 1 i Gamma 2. Aquests dos Androides s'anomenen a si mateixos “Superherois” i ataquen en Cor Petit i en Son Gohan… Quin és l'objectiu del Nou Exèrcit de la Cinta Vermella?

Ara pretenen crear un androide perfecte, en Cèl·lula Max, per conquerir el món i buscar venjança contra en Goku i la seva colla. Davant el perill imminent, és l'hora del teu despertar, Superheroi!

Bola de Drac Súper: El Superheroi té com a protagonistes principals en Son Gohan i en Cor Petit. En Son Gohan i el seu estimat mestre Cor Petit, desencadenaran els dos un poder impressionant. Lluitaran en un combat espectacular contra els androides creats pel geni del Dr. Hedo.

Podrem veure també en Son Goten i en Trunks que ja han crescut i que es fusionen, l'A18, el Mixet Karín, en Dende, entre altres. A la pel·lícula es veu la entranyable relació entre en Son Gohan i la seva filla Pan, i en Goku i Vegeta entrenant al Planeta de Lord Beerus, amb en Broly; i no falten en Whis, i els amics d’en Broly la Cheelai i Lemo.

Humor, emocions, fusions, “guinyos” a Bola de Drac i Bola de Drac Z i noves transformacions són els ingredients d'aquesta pel·lícula, realitza en format CGI.

Nosaltres l’hem pogut gaudir el primer dia d'estrena, 1 de setembre, als cinemes MCB de Calafell i Yelmo de Tarragona. Abans de començar la pel·lícula les sales es començava a omplir d'espectadors de totes les edats. A les 20h les sales ja estaven plenes i els fans s'emocionaven i vibraven amb els combats i la història, durant els 100 minuts que dura la pel·lícula, que és espectacular, bestial i amb moments emotius, et posa la pell de gallina durant tota la pel·lícula. Ha sigut un èxit rotund que s’ha repetit a totes les sessions de tots els cinemes catalans durant tot el cap de setmana. Fins i tot hem repetit el dissabte i diumenge, i la aglomeració d'espectadors també s’ha repetit aquests dies.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

Ambient fantàstic al Cinema Ocine Vendrell pocs minuts abans de la projecció.

El dia següent hem anat a Yelmo de Tarragona i hi havia seguidors fins i tot vestits de personatges de la sèrie i la sessió estava plena, minuts abans ja no hi cabia més gent.

El diumenge de la setmana següent hem anat a Ocine Vendrell, el vestíbul del cinema estava ple i tothom anava a veure la nova pel·lícula de Bola de Drac i la sala es va omplir en un tres i no res, estava plena a vessar i la gent estava emocionada, amb samarretes i gorres de la sèrie.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

Destacar que les diferents sessions, les sales de cinema estaven plenes a vessar de gent emocionada, nens, pares, persones de totes les edats, una comunió generacional que només aconsegueix Bola de Drac.

Bola de Drac té cada vegada més seguidors i la magnitud del fenomen és cada cop més important.

En tots els cinemes hem pogut veure photocalls i cartells enormes de la pel·lícula, amb els quals els fans hem pogut fotografiar-nos i portar-nos a casa un gran record d'aquest esdeveniment viscut.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

Cartell de la pel·lícula al cinema Yelmo de Tarragona.

Bola de Drac Súper: El Superheroi s’ha estrenat inicialment en 42 sales en català, i l’èxit ha sigut tan, que dues setmanes després s’ha ampliat el nombre de sales i s’ha projectat a 53 sales en català.
La pel·lícula en català es projecta també en 4DX, i s’ha pogut gaudir amb aquesta tecnologia al cinema Filmax Gran Via. La tecnologia 4DX combina efectes sensorials amb el moviment de les butaques per crear una experiència d’immersió en el film entre els espectadors. En el mateix cinema el dia de la pre-estrena hi ha hagut un acte especial amb alguns actors de doblatge.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

La pel·lícula ha entrat en la segona posició del top ten d'estrenes als cinemes d'aquest primer cap de setmana de setembre superant a pel·lícules com "El test", "42 segundos", "Tres mil años esperándote", entre d'altres, amb més de 125.000 espectadors a tota Espanya.

A Catalunya ha sigut la pel·lícula més vista en català del 1 al 4 de setembre. Però encara hi ha més, Bola de Drac Súper: El Superheroi és la tercera millor estrena en català del últims 10 anys i la cinquena de tota la història del cinema en català.

La seva recaptació del primer cap de setmana ha sigut de 205.508 € i l’hem gaudit 28.481 espectadors, a continuació us donem el detall dels espectadors i recaptació per les 4 províncies:

Província de Barcelona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha posicionat a la posició 2 del rànquing, sent la pel·lícula més vista en català a la província de Barcelona de l’1 al 4 de setembre.

TÍTOL LLENGUA RECAPTACIÓ DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE ESPECTADORS DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   150.398 20.460
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 104.088 14.180
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 20.803 2.886
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 25.507 3.404

Província de Tarragona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha posicionat a la posició 2 del rànquing, sent la pel·lícula més vista en català a la província de Tarragona de l’1 al 4 de setembre.

TÍTOL LLENGUA RECAPTACIÓ DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE ESPECTADORS DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   24.895 3.765
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 20.386 3.067
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 1.866 291
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 2.643 407

Província de Girona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha posicionat a la posició 2 del rànquing, sent la pel·lícula més vista en català a la província de Girona de l’1 al 4 de setembre.

TÍTOL LLENGUA RECAPTACIÓ DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE ESPECTADORS DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   23.093 3.338
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 19.590 2.845
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 739 102
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 2.765 391

Província de Lleida:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha posicionat a la posició 2 del rànquing, sent la pel·lícula més vista en català a la província de Lleida de l’1 al 4 de setembre.

TÍTOL LLENGUA RECAPTACIÓ DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE ESPECTADORS DE L'1 AL 4 DE SETEMBRE
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   7.122 918
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 7.122 918

(Font de les dades de recaptació: ComScore. Facilitades pel Departament de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat.)

La seva recaptació total ha sigut de 445.924 € i l’hem gaudit 65.895 espectadors, a continuació us donem el detall dels espectadors i recaptació per les 4 províncies:

Província de Barcelona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha projectat durant 14 setmanes a la província de Barcelona des de l’1 de setembre.

TÍTOL LLENGUA TOTAL RECAPTACIÓ TOTAL ESPECTADORS
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   327.826 47.667
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 228.820 33.511
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 54.457 7.988
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 44.469 6.152

Província de Tarragona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha projectat durant 9 setmanes a la província de Tarragona des de l’1 de setembre.

TÍTOL LLENGUA TOTAL RECAPTACIÓ TOTAL ESPECTADORS
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   50.520 8.054
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 40.654 6.458
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 5.316 872
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 4.550 724

Província de Girona:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha projectat durant 8 setmanes a la província de Girona des de l’1 de setembre.

TÍTOL LLENGUA TOTAL RECAPTACIÓ TOTAL ESPECTADORS
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   51.711 7.888
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 46.333 7.089
Dragon Ball Super: Super Hero Doblada en castellà 905 132
Dragon Ball Super: Super Hero Subtitulada en castellà 4.474 667

Província de Lleida:

"Bola de Drac Súper: El Superheroi" s’ha projectat durant 7 setmanes a la província de Lleida des de l’1 de setembre.

TÍTOL LLENGUA TOTAL RECAPTACIÓ TOTAL ESPECTADORS
TOTAL Dragon Ball Super: Super Hero   15.868 2.286
Bola de Drac Súper: El Superheroi Doblada en català 15.577 2.240

(Font de les dades de recaptació: ComScore. Facilitades pel Departament de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat.)

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

Bola de Drac, arrasa i està més viva que mai, un autèntic fenomen de masses, al qual se sumen cada dia més fans encantats amb les aventures dels SuperGuerrers més famosos del món.

Bola de Drac Súper: El Superheroi a Catalunya

Aquest èxit és molt interessant per a què TV3 es decideixi, per fi, a adquirir la nova sèrie de "Dragon Ball Super" i a tornar a emetre Bola de Drac en la seva totalitat.

Seguidament gaudirem del primer tràiler oficial en català que ha publicat Crunchyroll i que ha sortit a la llum el 30 de juliol.

A continuació podem gaudir del segon tràiler oficial en català que ha publicat Crunchyroll el 20 d'agost.

Quan vam descobrir Bola de Drac, mai hauríem imaginat que al 2022 ompliria les sales de cinemes i que tothom en parlaria. Estem davant d’un autèntic fenomen de masses i d’un fenomen cultural sense precedents trencant barreres generacionals. Bola de Drac cada cop té més seguidors i la magnitud del fenomen és cada cop més important.

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 28/09/2022 a les 16:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.