Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

26 anys de Bola de Drac

Estem de celebració, es compleixen 26 anys de Bola de Drac a Catalunya.

 

26 anys de Bola de Drac

 

El 15 de febrer del 1990 a les 17:35 va començar "Bola de Drac" a TV3. Un nen amb cua coneix a una noia, la Bulma i junts comencen una amistat que els portarà a buscar les boles de drac; unes boles màgiques que si les reuneixes totes set, apareix el Drac diví, Xeron, que concedeix qualsevol desig.
Aquesta sèrie, creada per l'Akira Toriyama; és adquirida per Televisió de Catalunya gràcies a Oleguer Sarsanedas (director de programació de TV3 en aquell moment) i amb el suport del distribuïdor Màrius Bistagne, com intermediari; és tot un èxit. Cada tarda, els nens tornen de l'escola i enlloc de posar-se a fer els deures, al·lucinen amb l’episodi de "Bola de Drac". Aquest dia comença la Boladedracmania!
Tot comença amb una sèrie amb tocs d’humor, però que a mesura avança, es torna cada cop més emocionant: els personatges és fan cada cop més forts, surten enemics i alguns dels nostres amics morien... “Bola de Drac” anava madurant, en Goku i els nostres amics anaven creixent, i amb ells nosaltres ens fèiem més grans....

"Bola de Drac" ja formava part de les nostres vides. De petits (i ara també) somiaven amb pujar al Núvol Kínton, llançar un Kame Hame, buscar les boles... Una autèntica bogeria....

26 

anys de Bola de Drac

La sèrie, amb totes les seves etapes (Bola de Drac, Bola de Drac Z i Bola de Drac GT), es va emetre per les cadenes de TVC fins el setembre del 2001, quan els catalans amb les llàgrimes als ulls; vam dir adéu a les aventures de Goku... Però estàvem convençuts, que algun dia, en Goku tornaria (com ho havia fet sempre), així ho desitjàvem... Després d'una aturada de més de 9 anys, i gràcies a la mobilització multitudinària dels seguidors i fans de la sèrie, el 19 de setembre del 2011 "Bola de Drac" torna a la casa on la vam conèixer aquell 15 de febrer, amb l'estrena de "Bola de Drac Z Kai"... Amb el retorn de la sèrie, l'audiència va pujant.

Ara, els qui vam poder gaudir del primer episodi de "Bola de Drac", ara fa 26 anys, gaudim de la sèrie amb els nostres fills. Els nostres pares, ara avis, gaudeixen amb els seus néts de les mítiques aventures d'en Goku, la Bulma i tota la colla. Les noves generacions, cada dia en són més fans: canvien cromos a les escoles, es disfressen per carnestoltes de personatges de la sèrie; imiten els combats als patis dels col·legis durant l'esbarjo, demanen als seus pares que els hi comprin marxantatge; canten les cançons de la sèrie... I nosaltres la gaudim i la vivim com el primer dia, seguim creixent i somiant amb "Bola de Drac". Una comunió generacional com mai s'ha conegut.

És el primer cop què ens trobem amb un cas així, en què una sèrie, o un fenomen socio-cultural trenca barreres generacionals i culturals amb aquesta contundència.

26 anys de Bola de Drac

Es tracta d'un fenomen arrelat a la nostra cultura i que creix dia rere dia. És molt habitual que apareguin mencions a Bola de Drac en qualsevol conversa habitual inclòs quan no se'n parla de la sèrie directament.

Això demostra que "Bola de Drac" segueix ben viva, és un fenomen de masses i que és un mite que mai morirà.

A més, TV3 aposta totalment per aquesta sèrie, ara: amb la saga MajinBu de "Bola de Drac Z Kai"; estrenada al Canal Super3, el passat 11 de gener (de dilluns a divendres) i els caps de setmana, continuen les emocions amb l'original "Bola de Drac Z".
I és que "Bola de Drac" és cada setmana el programa més vist del Canal Super3 i contribueix i molt en la immersió lingüista del català.

Però encara ens queden sorpreses, en Goku properament, el 26 de febrer, complirà 30 anys!!!! 30 anys de la primera emissió de “Dragon Ball” a la televisió japonesa Fuji TV (26 de febrer del 1986); i al Japó ja ho estan celebrant per tot lo alt; primer amb l’emissió de la continuació de “Bola de Drac Z”, titulada: “Dragon Ball Super” que s’emet cada diumenge a les 9h del matí (horari japonès) i amb més esdeveniments; que fins i tot al seu país d’origen demostra que cada cop està més viva!!!!

Moltes felicitats, Bola de Drac! Per molts anys més amb tots nosaltres!!!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 15/02/2016 a les 16:00
comentaris
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.