Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

Torna Bola de Drac Z Kai a Televisió de Catalunya. Gaudirem al màxim les aventures d'en Goku i companyia, aquest cop de la sèrie completa, cada dia de dilluns a divendres a les 12:00 al Canal Super3!

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

 

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

 

El pròxim 2 de juliol acaba "Bola de Drac Z" amb l'emissió del seu últim capítol, el 291 en el qual en Goku marxa per entrenar l'Ub la reencarnació d'en Bu dolent.

Aquesta vegada, al acabar-se Bola de Drac Z, hauria d'emetre's la saga de GT, però degut a causes desconegudes, s'emetrà "Bola de Drac Z Kai" que començarà el dimarts 3 de juliol.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

Aquest cop però veurem la saga completa, és a dir que s'emetrà, si no hi ha canvis, la Saga dels Saiyans, la Saga Nàmek (Freezer), la Saga Androides, la Saga Cèl·lula i la Saga d'en Majin Bu (que només s'ha emès per primer cop del gener al març del 2016, sense cap reemissió).

De moment, l'horari serà, per aquest estiu de dilluns a divendres a les 11:54 amb emissió de doble episodi. A partir del setembre no sabem si tornarà a les 15h o la posaran en un horari millor.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

"Dragon Ball Kai" es va estrenar al Japó, el 5 d'abril del 2009, el dia de l'aniversari d'Akira Toriyama i per celebrar 20 anys de la primera emissió de "Bola de Drac Z" al Japó.

"Bola de Drac Z Kai" és un remake remasteritzat en HD i versió 16.9 de Bola de Drac Z però sense farciment; és a dir fidel al manga i en 167 capítols.

En un principi es volia fer tot Bola de Drac Z: la Saga Guerrers de l'Espai, la Saga Freezer, la Saga Androides, la Saga Cèl·lula i Monstre Bu en 100 capítols però al final la sèrie es va acabar amb 98 episodis i amb el final de la Saga Cèl·lula.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

A Bola de Drac Z Kai es salten varis moments de Bola de Drac Z:
A la Saga dels Guerrers de l'Espai es salten quan el petit Son Gohan es perd al bosc i un tigre li roba el barret amb la bola de 4 estrelles, o part de l'entrenament d'en Son Gohan quan es troba amb un robot o amb uns nens perduts, o en Son Goku a l'Altre Món fa una paradeta al prostíbul de la Princesa Serp on juga a la ruleta russa o es fa un bany en aigües calentes abans d'arribar a la casa d'en Kaito per entrenar.
A la saga de Nàmek no veiem les parades que fan la Bulma, en Krilín i en Son Gohan al fals planeta Nàmek, etc...
Es salten la saga Garlick Jr. on veiem que la Terra és posseïda per la boira negre que transforma en dimonis a tots els habitants (compresos els nostres amics: Xixi, Bulma, Olong, Iamxa, Puar, Follet Tortuga...) i en Son Gohan, Krilín i en Cor Petit han de fer front contra aquest ésser demoníac, sense l'ajuda d'en Son Goku que es troba en el planeta Metamor entrenant i aprenent tècniques noves...
Més endavant i una mica abans de la Saga dels Androides, en Goku i en Cor Petit són obligats per la Xixi a anar a l'autoescola per treure's el carnet de conduir mentre en Son Gohan estudia i els nostres amics s'entrenen; un capítol força divertit i digne de ser vist.
Durant la Saga d'en Cèl·lula també hi han episodis que no veiem a "Bola de Drac Z Kai" com quan durant el descans de l'entrenament per la preparació del "Joc d'en Cèl·lula" en Son Gohan coneix a una nena mentidera que enganya a la gent amb un refugi d'en Cèl·lula, en Goku torna a veure en Tao Pai Pai, i es celebra l'aniversari de Son Gohan... Després de la saga Cèl·lula, hi han més capítols que no veurem, com quan en que Son Goku un cop mort i vivint amb en Kaito, el mico Bubbles i Gregory; participa en un Torneig de les Arts Marcials de l'Altre Món organitzat en homenatge a la mort d'en Kaito... En Son Goku queda finalista i disputa la final amb en Paikuhan.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

S'ha de dir que la música de Kai que hem sentit a la emissió catalana i internacional no és l'original, ja que els primers 95 episodis de Kai que es van emetre al Japó des del 5 d'abril del 2009 al març del 2011, tenien una banda sonora totalment diferent, que va ser denunciada per plagi, llavors es va acomiadar al compositor Kenji Yamamoto, i el van substituir per Shunsuke Kikuchi (compositor de banda sonora de Bola de Drac i Bola de Drac Z) canviant tota la banda sonora de Kai plagiada per la de Bola de Drac Z (de forma desordenada, sonen músiques de la Saga Bu de Bola de Drac Z al principi de la Saga dels Guerrers de l'Espai) a excepció de la cançó del opening i ending o la música d'avançament del capítol següent que no són de Yamamoto.

Televisió de Catalunya va comprar a l'estiu del 2011, la versió que Toei Animation va aprovar per la seva emissió internacional, fora del Japó. Això té alguns canvis com que algunes músiques i certs detalls són diferents; un d'ells és que la sèrie es tituli "Bola de Drac Z Kai" (Dragon Ball Z Kai) i no "Bola de Drac Kai" (Dragon Ball Kai) i la raó és perquè la música dels capítols de "Dragon Ball Kai" va ser substituïda per la música de Bola de Drac Z (és a dir que des del capítol 1 podem sentir músiques de la Saga de Freezer, Cèl·lula o inclòs de la Saga Bu), aquest canvi és degut al que comentàvem abans, la denuncia de plagi.

Altres detalls que es diferencien de Dragon Ball Kai en aquesta versió de "Bola de Drac Z Kai" són:
- Es suprimeixen les cortinetes (eyecatchs) que es posen al mig del capítol i que serveixen per anar i tornar de publicitat a la televisió japonesa.
- Es suprimeixen les lletres japoneses (títols de crèdits) de l'opening i endings de Bola de Drac Z Kai.
- Es suprimeixen les lletres japoneses del títol del capítol, deixant-lo buit i sense posar la seva traducció catalana.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

Al gener del 2016, es va estrenar la saga de Majin Bu al Canal Super3, però aquest cop ja no es va doblar al català les cançons dels openings i endings, deixant-ho en versió original (anglès) però subtitulat al català.
Malauradament, a "Bola de Drac Z Kai: els capítols finals" no podrem tenir totes les veus catalanes que escoltem a la Saga Bu de "Bola de Drac Z", degut a que alguns actors de doblatge estan de baixa per malaltia, s'han retirat i altres ja no estan amb nosaltres. Però es recuperaran la majoria, entre les quals, les dues veus d'en Son Gohan (de la Saga Bu de Bola de Drac Z), la primera veu de la Vídel i en Jordi Vila com a Majin Bu grassonet, entre altres.... Destacar que en Vegeku (Fusió d'en Goku i en Vegeta amb els Pothara dels Déus) en aquesta versió estarà doblada pel Marc Zanni i Joan Sanz, entre moltes altres novetats.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

També hem de destacar que tindrem els noms originals japonesos dels personatges, és a dir que no escoltarem noms com: "Gran Guerrer del Vent", "Monstre Bu", "Déu Neptú", "Gotrunks" entre altres... degut a que són noms adaptats o inventats pels francesos, però pels fans que ens agrada, tenim "Bola de Drac Z". Aquests noms són canviats pels originals japonesos: "Gran Saiyaman", "Majin Bu", "Kaioh Shin", "Gotenks".

No podrem gaudir de l'opening i ending en català, perquè la productora - distribuïdora no dóna el permís per doblar-los i s'hauran de quedar en versió original (anglès) subtitulat al català. Això també va passar a França. També es pensa que és per qüestió pressupostària, ja que és més barat no doblar les cançons.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

La Saga Majin Bu de la versió Kai internacional està formada per 69 episodis i comença amb en Son Gohan amb 17 anys, estudiant a l'institut Estrella Taronja de Ciutat Satan, on coneix la Vídel (filla del Sr. Satan)... Un nou torneig de les Arts Marcials, el retorn d'en Goku, nous personatges i enemics, són els ingredients d'aquesta última saga.

La banda sonora de la saga Majin Bu a "Bola de Drac Z Kai" és nova i a càrrec de Norihito Sumitomo, que ha estat l'encarregat de la banda sonora de la pel·lícula: "Bola de Drac Z: La Batalla dels Déus".

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

"Bola de Drac Z Kai" ha tingut molt bona audiència a Catalunya, però alguns fans van estar enfadats perquè no hi havia la saga Bu o perquè en aquesta nova versió no hi va ser la mítica cançó de "L'ocell que se'n va volant" cantada per Manel Català i Manolita Domínguez al episodi 184 de Bola de Drac Z, en què Son Gohan s'enrabia davant d'en Cèl·lula degut a la mort de l'A-16 per mans de Cèl·lula; i que en aquesta escena a la versió Kai la música és totalment diferent i no causa la mateixa emoció que a Bola de Drac Z. Això va provocar que molts fans indignats es rebel·lessin contra Televisió de Catalunya, escrivint molts missatges en el Facebook oficial: "Bola de Drac al Canal 3XL" queixant-se d'aquest fet. El Canal 3XL, el dia següent de l'estrena al 2012 al rebre tants missatges, va posar durant 24 hores al seu web el vídeo de "Bola de Drac Z" amb la cançó demanada pels fans.

Bola de Drac Z Kai al complet al Super3!

Bola de Drac Z Kai es va emetre el 19 de setembre del 2011 i va finalitzar l’1 de febrer del 2012 (vàries vegades emeses) i la saga de Majin Bu del 11 de gener al 30 març del 2016 (aquesta saga és la primera vegada és torna a emetre).

Així que podem a tornar a gaudir d'ella.

Sobre "Dragon Ball Super", per ara no serà possible, ja que TV3 no pot comprar la sèrie però esperem que a finals d'any puguin tornar a negociar els drets de la nova sèrie amb la Toei, sabent també que arribarà la nova pel·lícula de "Dragon Ball Super" als cinemes japonesos al desembre del 2018.

 

Per fer més pressió, signeu i compartiu el change.org que vam crear per a que TV3 compri, Bola de Drac Super!!!!

Ja ho sabem, a partir del dimarts 3 de juliol ens esperen noves aventures dels nostres herois a Bola de Drac Z Kai.

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 29/06/2018 a les 16:00
comentaris
30 de Setembre, 2020
Torneu a fer bola de drac
30 de Setembre, 2020
Torneu a fer bola de drac
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.