Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

33 anys de Bola de Drac

Estem de celebració, es compleixen 33 anys de Bola de Drac a Catalunya.

33 anys de Bola de Drac

 

33 anys de Bola de Drac

 

Diu una llegenda, què és certa i actual, que el 15 de febrer del 1990, es va emetre per primer cop una sèrie de dibuixos animats provinent del Japó, titulada "Bola de Drac" (Dragon Ball) que va substituir al Dr. Slump, i creat per Akira Toriyama, que parlava de les aventures d'un nen amb cua anomenat Son Goku que lluitava contra enemics terribles i juntament amb els seus amics anava a la recerca de set boles màgiques, les quals un cop reunides invocaven al màgic Drac Xeron, el qual concedia desitjos.
Mai hauríem imaginat que aquella sèrie ens canviaria la vida.

El primer episodi es va emetre aquest dia a TV3 a les 18.35h, i va enganxar als més petits de la casa, a adolescents, pares i avis d'aquell 1990. I d'això ja fa 33 anys (l'edat de Crist). En un principi només van a emetre uns 26 episodis, i van deixar als seguidors amb moltes intrigues, ja que van paralitzar les emissions amb la final de Goku contra Jackie Xun (el divertit mestre Follet Tortuga) i sense saber qui guanyava. Després van emetre tota la sèrie, que eren 153 episodis, canviant la majoria dels actors i actrius de doblatge de la sèrie. La nova tanda d'episodis va a tornar a repetir l'èxit!!!!

Com hem dit, la sèrie va ser tot un èxit, des del principi i té una continuació amb diferents seqüeles ("Bola de Drac Z", "Bola de Drac GT", el remake "Bola de Drac Z Kai") i "Dragon Ball Super", aquest últim encara inèdit a TV3).

La sèrie continua recentment amb la nova part "Dragon Ball Super", encara inèdita a TV3.

Als primers episodis en Goku, un nen abandonat a la muntanya, que va perdre el seu avi Gohan i viu sol als boscos del Mont Paoz, un dia amb l'ajuda d'una noia, Bulma i altres amics van a la recerca de set esferes màgiques anomenades boles de drac, que si les reuneixes totes pots invocar en Xeron, un màgic drac que desperta del son mil·lenari i que et pot concedir qualsevol desig. Per aconseguir les boles de drac ha de lluitar contra enemics que les busquen per demanar desitjos dolents i amenaçar la pau a la Terra. Volant sobre el seu núvol màgic, el petit va lluitant, fent front a coses i problemes que li van succeint: és el risc i ell l'ha d'assumir, tot pel bé, contra el mal i per la pau.

Poc a poc avança la història i els episodis, ja gairebé n'hi han 1000; en Goku es va entrenant i es fa cada cop més fort, ha de salvar la Terra d'enèmics terribles, creix, es casa i te fills, nets, mor i ressuscita, fa molt amics... Els hi passen de tot...

33 anys de Bola de Drac

A mesura que la sèrie avança, en Goku i els seus amics creixen i es fan més grans; i nosaltres anem creixent amb ells. De petits (i ara també) somiàvem en creure'ns que érem superguerrers i lluitar al costat d’en Goku i els seus amics, contra enemics com Freezer o el Monstre Bu, que reuníem les set boles de drac i demanàvem a Xeron desitjos cada vegada més estrambòtics. Jugàvem amb els amics a fusionar-nos i fèiem lluites imitant el torneig de la sèrie i les tècniques dels nostres amics; vam plorar amb la mort de Krilín o Goku, vam riure amb les accions picants del Follet Tortuga... De fet moltes d’aquestes coses, per no dir totes, les seguirem fent per sempre.

La vivim amb la mateixa intensitat del primer dia i ens seguim imaginant que som en Goku o qualsevol dels nostres herois. I és que per les nostres venes corre també sang de Guerrer de L'Espai.

33 anys de Bola de Drac

Sembla ahir, i ja han passat 33 anys! El temps passa volant... Volant, volant sempre amunt... Com diu la lletra del preciós opening de Bola de Drac Z!

"Bola de Drac" ja formava part de les nostres vides des dels inicis. Però al setembre del 2001, es va deixar d'emetre, després de 11 anys d'emissió, i nosaltres vam decidir lluitar per la seva tornada.

Ara, han passat 33 anys de la primera emissió, i la sèrie gràcies a les peticions dels fans, va tornar el 19 setembre del 2011 amb l'estrena de "Bola de Drac Z Kai" (un remake fidel al manga i sense farciment) i al febrer de 2012 va tornar el Bola de Drac original (com mai l'havíem vist, gairebé sense censures i amb tots els openings i endings). Alguns de nosaltres amb el seu retorn veiem la sèrie amb els nostres fills o nebots, com fa anys gaudíem de la sèrie amb els nostres avis i amb un bon entrepà de Nocilla i un refresc o Colacao mirant bocabadats l'episodi diari de la nostra estimada sèrie, puntuals a les tardes de TV3 i sortint pintant de l'escola i extraescolars per poder veure el capítol.

Nosaltres i les noves generacions ara gaudim de les aventures d'en Goku, de la Bulma, d'en Vegeta, d'en Son Gohan, d'en Cor Petit..., cada dia al Canal Super3, sense censures i amb tots els openings i endings que nosaltres ens vam perdre aquell llunyà 1990. Però el 5 d'agost 2019, TV3 ha tornat a deixar d'emetre la sèrie per exhauriment de drets i nosaltres hem tornat a lluitar pel seu retorn. Una lluita que esperem sigui curta, encara que ja portem gairebé 4 anys sense poder veure-la per Televisió, i hagués estat una bona companyia durant el confinament que vam patir al març-juliol 2020 per la pandèmia del Coronavirus, si s'hagués continuat emetent.
Però aquest cop és molt diferent perquè no han tret Bola de Drac, sinó que no s’emet per exhauriment dels drets, en Goku no ha marxat i de seguida que es pugui la veurem de nou.

33 anys de Bola de Drac

Estem convençuts que la sèrie tornarà a emetre's aviat, i que s'estrenarà en català la nova saga "Dragon Ball Super" i tota la sèrie s'anirà emetent fins a la fi dels temps, que sortiran més novetats i ja que com sempre hem dit, "Bola de Drac" és un mite intergeneracional que viurà per sempre.

"Bola de Drac" forma part de les nostres vides, els personatges són com part de la nostra família i amics. A dins de cadascú de nosaltres hi viu una part d'en Goku, Vegeta, Bulma o un dels seus amics; els seus consells, l'amistat, i la companyonia, el no rendir-se mai, superar els obstacles, són valors que ens acompanyen cada dia i que ens ensenya la sèrie, i que transmetem a les noves generacions. Ara ja sabem que tots serem fans de Bola de Drac per sempre, ja que les emocions i sensacions que sentim cada dia són bestials.

33 anys de Bola de Drac

En motiu dels 33 primers anys de Bola de Drac a Catalunya i a TV3, hem organitzat una petició massiva perquè els fans i seguidors de la sèrie ens enviïn vídeos gravats per ells mateixos per demanar a TV3 que torni a comprar Bola de Drac en la seva totalitat i estreni també la nova part de la sèrie Dragon Ball Super.

La resposta ha estat multitudinària i molts fans i seguidors han participat. S’han rebut més de 25 vídeos, fent que aquesta petició sigui cada dia més gran i més persones hi formin part reivindicant la Tornada de Bola de Drac.

A continuació en podeu veure una mostra.

Per fer que torni Bola de Drac i estrenin al català (amb els openings i endings doblats i no en versió original) estem fent vàries manifestacions com la petició de change.org, amb el títol: “Que TV3 adquireixi "Dragon Ball Super" i la totalitat de la sèrie”que ja supera les 14.000 signatures i que podeu signar i compartir; per fer més pressió i aconseguir el nostre objectiu...

El "fenomen Bola de Drac" és més viu que mai. Celebrem també l'èxit cinematogràfic de la nova pel·lícula de Bola de Drac: "Dragon Ball Super: Super Hero", estrenada el mes de setembre del 2022 i que ha tingut gran ressò en el públic, convertint-se en una de les millors estrenes en català de tota la història del cinema en català. Si quan la sèrie es va estrenar al 1990 ens haguessin dit que al 2022 ompliria les sales de cinemes al nostre país, no ens ho hauríem cregut.

Fins i tot, és important el paper de "Bola de Drac" en la immersió lingüística, els personatges de la sèrie són uns bons mestres de la llengua catalana per molts nouvinguts. Molts italians, francesos, àrabs, xinesos, marroquins, pakistanesos, etc..., aprenen català amb les aventures boladedraquianes. O en la vida quotidiana, utilitzem frases de personatges o insults com els d’en Vegeta, que són tant divertits que no ofenen a ningú i que provoquen rialles quan els sentim. Quanta gent que coneixem o els sentim dir que aprenen català veient la sèrie per les tardes, gravant els episodis i després veient-los moltes vegades i així aprenent la llengua...

33 

anys de Bola de Drac

Cap sèrie fa tant i té tant d'èxit com "Bola de Drac"!!!

Moltes gràcies Goku, Vegeta, Gohan, Bulma, Follet Tortuga, Xixi, Iamxa, Ten Shin i tots els personatges de Bola de Drac, per entrar a les nostres llars i vides; i per ser part de la nostra família!

Aquest 2023 hauria de ser l'any del retorn, aprofitant que aquest any, per fi és doblarà al català, de la mà de Selecta Visión, les 4 últimes pel·lícules de Bola de Drac Z, de la saga Majin Bu que mai es van veure en català: "Regreso de Broly", "Bio Broly", "Fusión: Goku y Vegeta" i "El ataque del dragón" i el naixement del canal X3.
Estaria molt bé el retorn de Bola de Drac per celebrar per fi el doblatge d'aquestes pel·lícules que esperàvem des de fa anys.

Per molts anys!!!! I esperem aviat el teu retorn al Canal Super3 i l'estrena de Dragon Ball Super i de nou material.

Visca Bola de Drac, un mite què viurà per sempre!!!!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 07/02/2023 a les 16:00
comentaris
Jordi
15 de Febrer, 2023
Encara recordo el dia, crec que era un dilluns, sortir del col·legi a la tarda, arribar a casa i veure el primer capítol d'una nova sèrie que havien anunciat, crec que començava sobre les 17:45 h o a les 18:00 h, quins records... Tant de bo TV3 ho tornés a emetre!!
Victor Atance
15 de Febrer, 2023
Porto veiem Bola drac desde els inicis del club super 3 (Amb el Petri, La Nets, la Noti,…), i totes les vegades que l’han repetit i no me canso de veure. A mes sempre he volgut i vaig conseguir la firma d’en Joan Sanz (veu de vegeta)
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.