Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Estrena Bola de Drac Z Kai!

Bola de Drac torna per tot lo alt amb l'estrena en primícia a tot l'estat de Bola de Drac Z Kai.

 

Estrena Bola de Drac Z Kai

El dia 19 de setembre del 2011, el Canal 3XL ha estrenat la sèrie "Bola de Drac Z Kai" (Dragon Ball Kai), que s'emet de dilluns a divendres a les 21.30h amb redifusions a les 03.00h i les 05.35h aproximadament; com també es pot veure per internet a la web del Canal 3XL durant 7 dies i a TV3lacarta.

Estrena Bola de Drac Z Kai

Bola de Drac Z Kai, és un remake de la sèrie Bola de Drac Z i creat per celebrar el 20è aniversari de la primera emissió de Bola de Drac Z al Japó. Els episodis s'han transmès al canal Fuji TV des del 5 d'abril del 2009 fins el 27 de març del 2011, tots els diumenges a les 9.00h, per a un total de 97 episodis.

Abans que s'acabés la emissió de Bola de Drac Kai al Japó, s'havia planejat emetre 98 episodis. L'episodi 98, es va anunciar, però no es va emetre a causa del terratrèmol de 2011 que va fer Bola de Drac Kai va posposar una setmana. Inicialment, s'esperava que l'episodi sortiria una setmana més tard, però, poques setmanes abans del final, es va anunciar el 97 i últim episodi de la sèrie, i al diumenge següent, en lloc d'emetre's el 98 es va substituir per l'anime de Toriko. L'episodi 98, per tant, s'ha transformat en un extra, afegit al DVD, que es va publicar 2 agost 2011 al Japó.

Estrena Bola de Drac Z Kai

Bola de Drac Kai ha estat restaurat, remasteritzat i computat en 3D i HD. D'altra banda, segueix amb gran fidelitat la història original del manga "Bola del Drac", creat el 1984 per Akira Toriyama. Per crear "Dragon Ball Kai" s'han eliminat els episodis "de farciment" que no eren episodis del manga, però creats pel fabricant (en aquest cas, la Toei Animation) per donar a l'autor el temps necessari per crear nous capítols. Per tant a Bola de Drac Z Kai no veurem el episodi de Goku i Cor Petit a l'autoescola, la Saga de Garlick Jr o el Torneig de l'Altre Món, entre altres que veiem a Bola de Drac Z i no apareixen al manga. A més de l'eliminació dels farcits, Toei Animation també ha decidit escurçar els combats i els llargs discursos abans de les batalles per tal de tenir un anime més fluid i fidel a l'obra original. Tenint en compte les retallades previstes, es va especular que Bola de Drac Kai duraria al voltant d'un centenar d'episodis en contra dels 291 de Bola de Drac Z (en realitat 295, després escurçat per raons desconegudes).

Bola de Drac Kai s'acaba amb la saga de Cèl·lula, per tant no es veurà l'ultima saga la de Majin Bu. Esperem que algun dia, la Toei continui la sèrie.

Estrena Bola de Drac Z Kai

A més de la remasterització de Bola de Drac Z en alta definició, s'han dibuixat nous openings i endings, els quals canvien d'acord a la saga en curs. També s'han dibuixat unes cortinilles (eyecatch), que canvien durant el curs de la història, destacant els esdeveniments i períodes. A la versió que ens arriba a Catalunya i que emet el Canal 3XL, aquests openings i endings s'han doblat al català.

També al Japó amb Bola de Drac Kai hi va haver polèmiques. Es veu que la banda sonora dels capítols de Bola de Drac Kai van ser denunciats per plagi (ja que es podia escoltar musiques de pel·lícules com "Avatar" o "Terminator"), per aquest motiu la Toei va substituir aquesta nova banda sonora, en els tres últims episodis de Dragon Ball Kai, per la música de Dragon Ball Z.

Estrena Bola de Drac Z Kai

Televisió de Catalunya ha comprat la versió que Toei Animation ha aprovat per la seva emissió internacional, fora del Japó. Això implica que algunes músiques i certs detalls siguin diferents; un d'ells és que la sèrie es tituli "Bola de Drac Z Kai" (Dragon Ball Z Kai) i no "Bola de Drac Kai" (Dragon Ball Kai) i la raó és perquè la música dels capítols de "Dragon Ball Kai" va ser substituïda per la música de Bola de Drac Z (és a dir que des del capítol 1 podem sentir músiques de la saga de Freezer, Cèl·lula o inclòs de la Saga Bu), aquest canvi es degut al que comentàvem abans, la denuncia de plagi. Altres detalls que es diferencien de Dragon Ball Kai en aquesta versió de "Bola de Drac Z Kai" son:

- Han suprimit les cortinetes (eyecatchs) que es posaven al mig del capítol.

- Han suprimit les lletres japoneses (títols de crèdits) de l'opening i endings de Bola de Drac Z Kai.

- Han suprimit les lletres japoneses del títol del capítol.

Bola de Drac Z Kai s'està emetent tal qual s'ha emès al Japó, amb la diferència dels canvis que hem explicat.

El doblatge en català és de gran qualitat, cal destacar que gairebé totes les veus són les mateixes que a Bola de Drac Z i Televisió de Catalunya és la primera cadena en tot l'estat en emetre en estrena Bola de Drac Z Kai.

Estrena Bola de Drac Z Kai

Pel que fa l'audiència, el primer episodi de Bola de Drac Z Kai al Canal 3XL, ha estat bastant bona, ha sigut vista per 197.000 espectadors i un 6,3% de share. Xifres que segurament aniran pujant a mesura que avancin els capítols. Mentre que en la web de TV3, els capítols de Kai son els més vistos.

Així que la Boladedracmania ha tornat a Catalunya!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 23/09/2011 a les 16:00
comentaris
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.