Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

28 anys de Bola de Drac

Estem de celebració, es compleixen 28 anys de Bola de Drac a Catalunya.

 

28 anys de Bola de Drac

 

Tot va començar un 15 de febrer del 1990, quan un nen amb cua va entrar a les nostres cases a través de TV3, en substitució de la seva germana, Dr. Slump; i ens va encisar amb les seves aventures des del primer instant.

28 anys de Bola de Drac

A mesura que la sèrie avança, en Goku i els seus amics creixen i es fan més grans; i nosaltres anem creixent amb ells. De petits (i ara també) somiàvem en creure'ns que érem superguerrers i lluitar al costat d'en Goku i els seus companys, enemics com Freezer o MajinBu assassinaven la nostra família i nosaltres venjant i un cop guanyats els enemics, reuníem amb en Goku les set boles de drac i demanàvem a Xeron la resurrecció dels nostres familiars i amics. Jugàvem amb els amics a fusionar-nos i fèiem lluites imitant el torneig de la sèrie i les tècniques dels nostres amics; vam plorar amb la mort de Krilín o Goku, vam riure amb les accions picants del Follet Tortuga...

Sembla ahir, i ja han passat 28 anys! "Bola de Drac" ja formava part de les nostres vides.

28 anys de Bola de Drac

Ara, han passat 28 anys de la primera emissió, i la sèrie gràcies a les peticions dels fans, ha tornat un 19 setembre del 2011 amb "Bola de Drac Z Kai" (remasterització de la saga Z sense farciment i fidel al manga de Toriyama) amb un èxit brutal; encara que la primera part va tornar el 2 de febrer del 2012.
Alguns de nosaltres gaudim i vivim la sèrie amb els nostres fills o nebots, com fa 28 anys gaudíem de la sèrie amb els nostres avis i amb un bon entrepà de Nocilla i un refresc mirant bocabadats l'episodi diari de la nostra estimada sèrie. La vivim amb la mateixa intensitat del primer dia i ens seguim imaginant que som en Goku o qualsevol dels nostres herois. I és que per les nostres venes corre també sang de Guerrer de L'Espai.

Nosaltres i les noves generacions ara gaudim de les aventures d'en Goku, de la Bulma, d'en Vegeta, d'en Son Gohan, d'en Cor Petit..., cada dia al Canal Super3, sense censures i amb tots els openings i endings que nosaltres ens vam perdre aquell 1990; encara que en un horari una mica difícil, 15h de la tarda.

Estem convençuts que la sèrie s'anirà emetent fins a la fi dels temps, que sortiran més novetats com Dragon Ball Super i les noves pel·lícules; i per tots nosaltres és un mite intergeneracional que mai morirà.

"Bola de Drac" forma part de les nostres vides. A dins de cadascú de nosaltres viu en Goku, en Vegeta o algun dels seus amics; els seus consells, l'amistat, el no rendir-se mai, superar-se cada dia més, el companyerisme, són valors que ens acompanyen cada dia a les nostres vides i que ens ensenya la sèrie. Ara ja sabem que tots serem fans de Bola de Drac per sempre, ja que les emocions i sensacions que sentim cada dia són bestials.

28 anys de Bola de Drac

El "fenomen Bola de Drac" és més viu que mai. Un dels propers i espectaculars esdeveniments serà el fantàstic concert: "Dragon Ball Symphonic Adventure" que tindrà lloc el pròxim 3 de març a Barcelona. En aquest màgic concert podrem escoltar de forma orquestral, les músiques de Bola de Drac i Bola de Drac Z, mentre es projecten en pantalla els millors moments de la sèrie.

Fins i tot, els personatges de "Bola de Drac" són uns bons mestres de la llengua catalana per molts nous vinguts. La sèrie contribueix i molt en la immersió lingüística del català. Molts italians, francesos, ..., aprenen el català amb les aventures boladedraquianes.

Cap sèrie fa tant, com "Bola de Drac"!!!

Ara necessitem que la sèrie torni al seu horari habitual a les 21h; i que TV3 es decideixi a comprar els drets de la nova sèrie Dragon Ball Super, que al març acaba al Japó i que tant d'èxit està tenint a molts països com Itàlia.

Moltes gràcies Goku, Vegeta, Bulma, Gohan, Cor Petit, Krilin, Xixi, i tota la colla de Bola de Drac, per entrar a les nostres vides i per continuar amb nosaltres!!!

Per molts anys!!!!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 14/02/2018 a les 16:00
comentaris
Jordi Segura Castellví
16 de Febrer, 2018
Només trobo a faltar el no poder haver vist a en Bills, Black Goku, Zeno Sama i companyis en català. No parlo de pel·lícules, parlo de la sèrie Bola de Drac Súper
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.