Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Bola de Drac: Els nous canvis

Ara podem gaudir de Bola de Drac "Com mai l'hem vist" amb canvis i moltes millores.

 

Bola de Drac canvis

 

Com ja us vam informar fa setmanes, el dia 2 de Febrer es va estrenar la edició mai vista de Bola de Drac, que té alguns canvis respecte a la "Bola de Drac", versió francesa i censurada que vam veure als anys 90 a Tv3-33. El dia 14 de febrer, en els capítols 24 i 25 vam poder veure més canvis sobre aquesta nova edició de Bola de Drac.

Bola de Drac canvis

Quins han estat aquests canvis? Doncs aquí us ho detallem:

- Després de l’opening que va canviant a mesura que avancen les sagues, veiem el títol del capítol original escrit en japonès amb de fons les boles de drac, i amb una veu, doblada per l’Enric Isasi Isasmendi, el narrador de Bola de Drac - Z - GT - Z Kai, anunciant el nom del títol en català. Com que aquests títols no s’han emès mai així a Bola de Drac, els està doblant actualment.

Bola de Drac canvis

- A mig capítol, cap el minut 10 aproximadament, podrem veure els eyecatchs (cortinilles, en poques paraules, petites animacions que al Japó servien per anar i tornar de la pausa publicitària).

Bola de Drac canvis

- Estan recuperant gairebé totes les escenes censurades a la versió francesa que va emetre sempre Televisió de Catalunya en les moltes i enyorades reemissions des de 1990 fins el 2000 a TV3 i el 33, però, no les han pogut recuperar totes, només les que no necessiten doblatge, el motiu és perquè la Toei Animation (productora propietària dels drets) no van donar el permís per emetre les escenes subtitulades com a la edició sense censures de Selecta Visión o doblades amb veus diferents i com que no poden disposar d’una majoria de dobladors originals catalans (ja que malauradament alguns ja no estan entre nosaltres, altres estan retirats o amb problemes de salut), algunes escenes, malauradament, continuaran inèdites, i que només es podran veure als DvDs editats per Selecta Visión.

Bola de Drac canvis

Així estem gaudint de Bola de Drac amb una gran qualitat d'imatge, sense gairebé censures, amb els openings i endings inèdits. Els que fa 22 anys vam veure la sèrie per primera vegada amb els nostres pares o avis, ara molts de nosaltres estan mirant les aventures de Goku i els seus amics, amb els seus fills. També els pares que abans coneixien la sèrie, ara l'estan mirant. Es tracta doncs d'una cadena generacional que mai tindrà fi.

Bola de Drac canvis

Tenim notícies numèriques de les audiències molt bones: Bola de Drac es va estrenar el dijous 2 febrer al Canal 3XL, amb l’emissió de dos capítols diaris (de dilluns a diumenge) i amb un gran èxit d’audiència. La sèrie, que s’emet ara amb una versió remasteritzada i amb els openings i els endings originals de la versió japonesa, va obtenir en el primer dia d’emissió una audiència de 171.000 espectadors i un 4,9% de quota el primer capítol; i 160.000 i un 4,5% de quota el segon.

Des de l’estrena, i la majoria de dies, l’audiència de Bola de Drac s’ha mantingut entre el 4% i el 5% de quota de pantalla i, fins i tot, l’ha superat amb escreix, com és el cas del dijous 9 de febrer, en què el primer capítol emès va aconseguir 189.000 espectadors i un 6%; i el segon, 205.000 i també un 6,0%; o d’ahir mateix, en què el primer capítol va obtenir un 5,8% de quota.

Gràcies a tots els que esteu davant la tele cada dia a les 21:30.

Bola de Drac arrasa! Ha tornat la Boladedracmania!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 24/02/2012 a les 16:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.