Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

29 anys de Bola de Drac

Estem de celebració, es compleixen 29 anys de Bola de Drac a Catalunya.

29 anys de Bola de Drac

 

29 anys de Bola de Drac

 

Aquest 15 de febrer, tornem a celebrar la primera vegada que es va emetre "Bola de Drac" a TV3.

D'això ara fa 29 anys, precisament, un 15 de febrer del 1990, TV3 va emetre per primera vegada el primer episodi, d'una sèrie del famós Akira Toriyama, creador i dibuixant del Dr. Slump, anomenada "Bola de Drac", de la qual només va comprar uns 20 episodis, i que amb el gran èxit, va haver de comprar i doblar tota la sèrie.

A "Dragon Ball", un nen amb cua, anomenat Son Goku que viu sol als boscos del Mont Paoz, un dia amb l'ajuda d'una noia, Bulma i altres amics van a la recerca d'unes esferes màgiques anomenades boles de drac, n'hi han 7 en total i si les reuneixes totes pots invocar en Xeron, un màgic drac que et pot concedir qualsevol desig. Per aconseguir-les ha de lluitar contra enemics que les busquen per demanar desitjos dolents i amenaçar la pau a la Terra.
A mesura que avancen els episodis, ja gairebé n'hi han més de 800; en Goku es va entrenant i es fa cada cop més fort, ha de salvar la Terra d'enèmics terribles, creix, es casa i té fills, nets, mor i ressuscita, fa molt amics... Els hi passen de tot...

Bola de Drac és una sèrie plena de emocions, moments d'humor, cops d'escena, que deixa encisat i sense respiració a qualsevol que la mira.

29 anys de Bola de Drac

Molts de nosaltres creixem com els personatges de la sèrie. Sembla ahir, quan de petits (i ara també) somiàvem en creure'ns que érem superguerrers i lluitar al costat d’en Goku i els seus amics, contra enemics com Freezer o MajinBu, que reuníem les set boles de drac i demanàvem a Xeron desitjos cada vegada més estrambòtics. De fet moltes d’aquestes coses, per no dir totes, les seguirem fent per sempre.
La vivim amb la mateixa intensitat del primer dia i ens seguim imaginant que som en Goku o qualsevol dels nostres herois. I és que per les nostres venes corre també sang de Guerrer de L'Espai.

29 

anys de Bola de Drac

Ara han passat 29 anys de la primera emissió, i la sèrie gràcies a les peticions dels fans, va tornar el 19 setembre del 2011, i actualment s'emet cada dia al Canal Super3.

Nosaltres i les noves generacions ara gaudim de les aventures d'en Goku, de la Bulma, d'en Vegeta, d'en Son Gohan, d'en Cor Petit..., cada dia al Canal Super3, sense censures i amb tots els openings i endings que nosaltres ens vam perdre aquell 1990; encara que en un horari una mica difícil, 15h de la tarda.

Estem convençuts que la sèrie s'anirà emetent fins a la fi dels temps, que sortiran més novetats com Dragon Ball Super i les noves pel·lícules; i per tots nosaltres és un mite intergeneracional que mai morirà.

"Bola de Drac" forma part de les nostres vides, els personatges són com part de la nostra família i amics. A dins de cadascú de nosaltres hi viu una part d'en Goku, Vegeta, Bulma o un dels seus amics; els seus consells, l'amistat, i la companyonia, el no rendir-se mai, superar els obstacles, són valors que ens acompanyen cada dia i que ens ensenya la sèrie, i que transmetem a les noves generacions. Ara ja sabem que tots serem fans de Bola de Drac per sempre, ja que les emocions i sensacions que sentim cada dia són bestials.

29 anys de Bola de Drac

Fins i tot, és important el paper de "Bola de Drac" en la immersió lingüística, els personatges de la sèrie són uns bons mestres de la llengua catalana per molts nouvinguts. Molts italians, francesos, etc..., aprenen català amb les aventures boladedraquianes. O en la vida quotidiana, utilitzem frases de personatges o insults com els d’en Vegeta, que són tant divertits que no ofenen a ningú i que provoquen rialles quan els sentim. Quanta gent que hem coneixem o els sentim dir que aprenen català veient la sèrie per les tardes, gravant els episodis i després veient-los moltes vegades i així aprenent la llengua...

També alguns de nosaltres, que som professors, eduquem als nostres alumnes posant-los capítols de "Bola de Drac", utilitzem exemples de moments de la sèrie per explicar i fer entendre millor la lliçó.

Cap sèrie fa tant, com “Bola de Drac”!!!

29 anys de Bola de Drac

El "fenomen Bola de Drac" és més viu que mai. Aquest mes de febrer, celebrem també l'èxit cinematogràfic de la nova pel·lícula de Bola de Drac: "Dragon Ball Super: Broly", que ha tingut gran ressò en el públic de tota Espanya i que han renovat la seva projecció per més setmanes. Si quan la sèrie es va estrenar al 1990 ens haguessin dit que al 2019 ompliria les sales de cinemes al nostre país, no ens ho hauríem cregut.

Un altre dels propers i espectaculars esdeveniments serà el fantàstic concert: "Dragon Ball Symphonic Adventure" que tornarà a Barcelona després de l’èxit de l’any passat, en la què Barcelona va vibrar amb Bola de Drac. Aquest any tindrà lloc el pròxim 11 de maig a Barcelona. En aquest màgic concert podrem escoltar de forma orquestral, les músiques de Bola de Drac i Bola de Drac Z, mentre es projecten en pantalla els millors moments de la sèrie.

Hi ha més esdeveniments que mai de Bola de Drac.

Ara esperem que TV3 adquireixi d'una vegada els drets d'emissió de "Dragon Ball Super" i de la nova saga que s'estrenarà properament al la TV japonesa, i es dobli al català per gaudir-la juntament amb la remissió de totes les sagues. Per això us demanem que signeu la petició de change.org que vam obrir per fer més pressió a Televisió de Catalunya, ja portem més de 10.000 signatures.

Moltes gràcies, amics de Bola de Drac, per ser part de les nostres vides en aquests 29 anys!!!

Per molts anys, Goku, Vegeta, Bulma, Krilin, Gohan, Follet Tortuga, XiXi, Trunks, Goten, Ten Xin, Xaos, A18, Iamxa, Puar, Bu, Mr. Satan, i a tots els personatges d'aquest màgic univers, creat per Toriyama!

Bola de Drac, és més viva que mai i és un mite que mai morirà! I l'any que ve a pels 30 anys!!!!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 14/02/2019 a les 16:00
comentaris
Isaac
15 de Febrer, 2019
Aquesta serie va acompanyada de la nostra infància, en forma part! Gran serie!
Xesc
15 de Febrer, 2019
Vaig creixer amb bola de drac i ara els hi poso al meu fill. M'agradaria moltissim que doblasiu al catala la saga de bola de drac super
Adrian Asensio
15 de Febrer, 2019
Y desde ese día mi vida cambio!!! 👐🏻💨
Alvar
16 de Febrer, 2019
Això va ser la millor sèrie del segle XX i fins avuí es i serà la millor sèrie, no hi haurà altra igual, m’ha fet gaudir de grans moments. Ací en la C.Valenciana quan teniem el vostre canal televisiu, al acabar el col-legi directament els meus amics i jo anavem a casa de qualsevols a veure Bola del Drac. Jo tinc 28 anys i el meu germà 33, i fou ell el que hem va dir de veure aquest dibuixos, des-de que tinc us de raó, crec que es la millor serie que pugui hi haure, ja poden fer noves series (de qualsevol cosa) en noves imatges 3D o el que sigui, que mai superaran la bola del drag. Tinc uns cosins menuts d'uns 7 anys, i des-de que tenien mes o menys 5 anys que els vaig ensenyar aquesta serie i la veritat que estan d'allò mes contents, i "lo" millor esque ells han fet que la seva clase de l'escola els xiquests/es vegen aquesta serie. A veure si ells poden disfrutar el que nosaltres disfrutarem i continuem disfrutant. Això va ser la millor sèrie del segle XX i fins avuí es i serà la millor sèrie, no hi haurà altra igual, m’ha fet gaudir de grans moments. Bola del drac per sempre!!!!!
Vanessa
16 de Febrer, 2019
Hola Soy de Oliva Valencia, con muchos recuerdos cuando la veía en la cadena tv3 aquí en mi pueblo, que también la emitían el Canal 9, extraordinaria serie de animación
Xiscu
16 de Febrer, 2019
Lo veo desde los inicios,tengo 38 años y sigo disfrutando ;) Me encanta es una serie que marcó mi infancia, día a dia. La he visto en catalán castellano inglés y japonés jajajaj
Artur
07 de Març, 2019
Tinc 14 anys i desde els 5 anys veig la serie gracies a que el meu pare de 40 la va veure de petit i hem va iniciar , quan tingui la seva edad espero seguir el llegat al els ,eus fills. Siusplau retransmitiu la sèrie 29 anys mes
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.