Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La reivindicació per la tornada de Bola de Drac arrenca amb força. L’acollida de la gran mostra Dragon Ball World Adventure i altres activitats fan de Bola de Drac la protagonista de la 25ª edició del Manga Barcelona.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

 

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

 

Del 31 d’octubre al 3 de novembre de 2019 s'ha realitzat a la Fira de Montjuic (Barcelona), i organitzada per Ficomic, la 25ª edició del Saló del Manga, batejada com Manga Barcelona 2019. Una edició especial, degut a que ha complert 25 anys de vida, i que s'ha celebrat amb una exposició dedicada a aquests 25 anys.

En aquesta nova edició, la nostra estimada sèrie ha sigut un altre cop protagonista d'aquest esdeveniment, degut a moltes activitats i novetats que a continuació us explicarem.

Aquest any 2019, el Manga Barcelona ha superat l’índex de públic assistent, amb 152.000 visitants; durant els quatre dies d’obertura de l’esdeveniment.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La pancarta de 12 metres que hem realitzat amb el lema: "VOLEM BOLA DE DRAC A TV3!"

En aquesta nova edició, Bola de Drac ha tornat a tenir una presència molt important; però amb una mica de tristor ja que el passat 5 d’agost, a Televisió de Catalunya se li han exhaurit les llicències d’emissió i la sèrie ha sigut retirada, deixant-nos sense Bola de Drac, un altre cop.

Per aquest motiu, i malgrat la tristor, ens hem posat lluitadors i forts (com en Goku i en Vegeta) i hem començat a treballar pel seu retorn al Canal Super3. Per això, hem realitzat una pancarta de 12 metres que hem portat setmanes preparant pel Saló del Manga de Barcelona, per reivindicar que TV3 renovi les llicències de totes les sagues de Bola de Drac (incloent les pel·lícules i especials de Televisió) i que adquireixi i es dobli al català la sèrie de Dragon Ball Super, ja emesa, en la seva totalitat, amb èxit per moltes cadenes televisives de països internacionals com Itàlia.
La pancarta que hem realitzat porta el lema: "VOLEM BOLA DE DRAC A TV3!" és una petició en nom nostre i de milers de fans i seguidors per a què torni la nostra estimada sèrie.
També molta gent disfressada de personatges de la nostra estimada sèrie, ha volgut donar el seu suport a la nostra causa, cridant i demanant: “Volem Bola de Drac a TV3!!!!” i que alguns d’ells recollim en aquest vídeo.

Alguns mitjans de comunicació s’han fet ressò sobre la petició per la tornada de Bola de Drac a TV3, seguidament podrem veure alguns d’ells:
Notícia diari Diario.es
Notícia diari Regió7 versió digital
Notícia diari La Vanguaria versió digital

Molts d'aquests mitjans de comunicació coincideixen amb aquest article que citem a continuació:

“La dimensió social i abast de la sèrie es constata en altres racons del saló, com en l'exposició commemorativa dels 25 anys de l'esdeveniment, que rememora el Rècord Guiness de més persones vestides de Bola de Drac que es va batre el 2012, o amb la mítica pancarta que durant anys es va lluir en el recinte, i que ara s'ha recuperat. Els fans de la sèrie fins i tot reclamen a TV3 que l'emeti de nou.”

La pancarta s'ha penjat al Palau 5 de la Fira de Montjuic, on és realitza el Manga Barcelona, al costat de l'exposició dels 25 anys del Saló del Manga…, on hem pogut veure les fotos de molts esdeveniments boladedraquians que s'han realitzat en aquests 25 anys (Rècord Guinness mundial de persones vestides de personatges de Bola de Drac, els 30 anys de Dragon Ball, etc...); com també moltes de les pancartes que hem penjat en les edicions anteriors del Saló del Manga de la Farga de l’Hospitalet per demanar el retorn de Bola de Drac a TV3 i que es va aconseguir al setembre del 2011, i la pancarta d’aquest darrer Saló del Manga va ser: “Ben Tornat Goku! Gràcies 3XL!”. Una gran sorpresa, per a nosaltres, veure aquestes imatges emotives; fet que destaca que Bola de Drac és un autèntic fenomen de masses.

 

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Escultura d'en Goku fent un Kame Hame de tamany real a l'entrada del “Dragon Ball World Adventure”.

Aquest any, la Toei Animation, ha portat aquí, aprofitant l’edició 25 del Saló del Manga, l’exposició “Dragon Ball World Adventure”, que ha tingut ja èxit al Japó i als Estats Units, i que farà aturada en molts altres països. En aquesta exposició capitanejada per un gran Drac Shenron envoltat per les set boles de drac, i moltes estàtues gegants d'en Goku petit en posició d’atac, una altra d'en Goku adult fent un Kame Hame i la d’alguns enemics de l’univers Bola de Drac com en Cèl·lula o en Super Bu, amb les quals molts fans s'han fet fotos. Destacar també el photocall de la primera portada japonesa del manga de “Dragon Ball” o el dels atacs de Makankosappo d'en Cor Petit i un Kame Hame, on els fans han pogut escollir l'atac i fer-se fotos i atacant el seu rival que podia ser un amic, germà, familiar…

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Cartell del “Dragon Ball World Adventure”.

Fins i tot, s'ha organitzat una gimcana boladedraquiana, amb molts premis i regals com una bossa de tela (exhaurides), pòsters, penjolls, etc...

 

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Photocall de la primera portada japonesa del manga de “Dragon Ball”.

A dins de la Fira, es respirava un aire molt boladedraquià, amb gent disfressada de personatges de la sèrie: Goku, Vegeta, Bulma, Follet Tortuga eren les disfresses més repetides que podíem veure desfilar pels indrets d’aquest fantàstic saló.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Part del marxandatge de Bola de Drac.
SHFiguarts de Bola de Drac al “Dragon Ball World Adventure”.

Donant voltes pel Saló vam poder veure molts estands que venien marxandatge de les aventures dels nostres amics com ninots, peluixos, DVD’s, discos, cells, fundes per a mòbils, pins, clauers, còmics, videojocs, cards, entre altres i mentre passejàvem podríem veure com nens petits anaven vestits de Vegeta, Goku, Bulma, Gohan, etc.., acompanyats pels seus pares o avis.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Centenars de persones fent la Força Universal. Imatge de Ficomic.

El dissabte, 2 de novembre, va haver-hi un dels grans esdeveniments del Manga Barcelona, a les 14h la veu d’en Goku en català, Marc Zanni, va demanar a tots que aixequéssim els braços i les mans per formar una gran Bola Genki. Centenars de fans i seguidors van omplir la Plaça Univers contribuint-hi! Nosaltres vam estar-hi i vam enviar la nostra energia!!!!

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Toms de l'Edició Definitiva de Bola de Drac, el quart tom del manga de “Bola de Drac Súper”, novel·la: “Bola de Drac Súper: Broly” i volum “Bola de Drac: Iamxa” a la venda a l'estand de Planeta De Agostini.

Pel que fa el marxandatge, a l'estand de Planeta de Agostini, hem pogut trobar a la venta els següents articles:

- El quart tom del manga de “Bola de Drac Súper” (i anteriors), (recopilatori dels números de la sèrie vermella), en edició català i castellà al preu de 7,95€.

-El volum “Bola de Drac: Iamxa” en català i castellà, al preu de 6,95€.

-La novel·la: “Dragon Ball Super: Broly” en català i castellà, al preu de 15,95€.

-Els còmics de la sèrie vermella de “Bola de Drac Súper” que han sortit fins el moment. Edició en català i castellà, al preu de 2.95€ c/u. Destacant les dues últimes recentment sortides a la venda, els números 234 i 235.

- La nova edició del llibre d’il·lustracions completes de Bola de Drac (1984- 2007) al preu de 30€.

- La col·lecció de llibres: "Bola de Drac: Compendi". Que conté tota la informació relacionada amb "Bola de Drac", amb més de 300 pàgines plenes d'imatges. En castellà i català. Preu: 25€.

- L’anime color de les noves pel·lícules de Bola de Drac Z: “La Resurrecció de F” i Bola de Drac Z: “La Batalla del Déus“ al preu de 14,95€ c/u.

- Molts volums del manga a color de "Bola de Drac Z" en edició català i castellà a 9,95€ c/u.

- El manga: "Dragon Ball SD" de Naho Ohishi, què és una paròdia japonesa de Bola de Drac, en català i castellà. Preu: 9,95€.

- Els anime colors de les pel·lícules traduïts al català i castellà i destacant el de "Bola de Drac GT: Goku Jr" i "Bio Broly". Preu: 9,95€.

- Els 34 toms de l'edició definitiva de "Bola de Drac" al preu de 8,95€ c/u en edició català i castellà. El primer volum amb preu especial de 1,95€.

Els fans s'amuntegaven davant de tot aquest material, comprant-los o inclús llegint-los; se'ls veia molt emocionants a tots; els nens tots emocionats llegint de gorra els còmics i demanant als seus pares i avis que compressin més material.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Llibre “La sèrie de la teva vida Z”.

A l’estand Fanzine de Magori Art es venia a 15€ el còmic “La sèrie de la teva vida Z”, que és tracta de la 2ª part d’anècdotes de doblatge de “Bola de Drac” d’en Marc Zanni (veu catalana d'en Goku adult), Joan Sanz (veu catalana d'en Vegeta) i Carles Lladó (veu catalana d'en Dende a la Saga Majin Bu de Bola de Drac Z Kai) dibuixat i il·lustrat per DAC i Magori Art. En aquest estand es va realitzar una taula rodona especial, i els tres actors catalans de doblatge, van realitzar signatures i àudios a petició dels fans.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

El primer box en Blu-Ray de Dragon Ball i l'edició metàl·lica de “Dragon Ball Super: Broly” a l'estand de Selecta Visión.

Caminant, ens vam trobar amb l'estand de Selecta Visión, que aquest any ha estrenat material nou:

- El primer box en Blu-Ray de “Dragon Ball” (amb audio en català) al preu de 50€ (oferta limitada pel Saló del Manga), per primer cop en Blu-ray a Espanya

- La pel·lícula de “Dragon Ball Super: Broly” en edició metàl·lica.

- El nou pack, Box 7, de la primera part de la saga del Torneig del Poder de "Dragon Ball Super” en DVD i Blu-Ray en diferents edicions, sense censures, en castellà i japonès. Malauradament no hi ha edició en català degut a que TV3 no disposa dels drets de la sèrie.

- Els 3 packs de sagues de “Bola de Drac”.

- Els 3 packs de sagues de “Bola de Drac Z”.

No hi han faltat:

- L'edició estesa de "Dragon Ball Z: Battle of Gods" en format DVD al preu de 15€.

- Edició estesa col·leccionista de "Dragon Ball Z: Battle of Gods" que inclou Blu-Ray, DVD, DVD extres i un llibret sobre la pel·lícula al preu de 20€.

- L'edició de la pel·lícula "Dragon Ball Z: La Resurrecció de F." en format DVD al preu de 15€.

- Edició col·leccionista de "Dragon Ball Z: La Resurrecció de F.” que inclou Blu-Ray, DVD, DVD extres i un llibret sobre la pel·lícula al preu de 20€.

També s'hi han pogut trobar els packs-box de "Bola de Drac", "Bola de Drac Z" i "Bola de Drac GT" com també de les pel·lícules i especials de TV; que oscil·laven entre els 25 i els 40€. Com també packs complets de tota la sèrie amb ofertes molt exquisides.

Amb la compra d'algun producte sobre Bola de Drac, et regalaven un pòster a doble cara de la pel·lícula: "Dragon Ball Super: Broly".

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Rèpliques de les motos de la Bulma i de la Lunch creades per l’empresa catalana Bel & Bel.

Passejant ens vam creuar amb l’estand de Global Freaks en el què tenien exposades ni més ni menys que les rèpliques de les motos de la Bulma i de la Lunch creades per l’empresa catalana Bel & Bel, que van crear una gran expectació entre els assistents. A més de ser espectaculars, són motos totalment funcionals.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La Laurdroid i la Leah a la pell de la Bulma del futur i d'en Goku Black a Bola de Drac Súper.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La Laia Pujadas (Pan), la Jennifer García (Vídel) i l'Héctor Pujadas (Gran Guerrer del Vent), Barcelona.

Com ja hem dit, a cada racó podíem veure a seguidors de les aventures de “Bola de Drac” disfressats de personatges de la nostra estimada sèrie, vam poder parlar amb ells i compartir emocions, alguns venien de ben lluny com de Canàries o Madrid.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

L'Andrea Navarro com a Monstre Bu preparant un atac i en David Casaled com a Goku preparant un Kame Hame, de Barcelona, amb en Cèl·lula.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

En Jordi Mulet (Gran Guerrer del Vent), en Ruben Rosiñol (Goku), la Sara Ruiz (Vídel) i l'Alba Rosiñol (Pan), de Barcelona. Espectaculars!

Fa unes setmanes vam convocar al nostre Facebook Boladedrac.cat, una mena concurs en què els fans ens havien de fer arribar fotos d'ells vestits de Goku, Vegeta, Cor Petit, i altres personatges de l'univers boladedraquià, i els guanyadors i els finalistes són els fans que surten fotografiats a la notícia.
Moltes gràcies, per participar!

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La Lucia Forner Moyano de Castelló encarnant a en Freezer a punt de preparar un atac.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

La Judit Benavente de Girona, igual que la Xixi els primers episodis de Bola de Drac.

Per últim, volíem donar les gràcies als organitzadors del Manga Barcelona, per haver-nos convidat i acreditats en premsa; gràcies Oriol, David i Meritxell per donar-nos permís i ajudar-nos a penjar la pancarta, i us volíem felicitar per la feina feta.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

En Raül Garcia com a Follet Tortuga i l'Evelyn Spinnato com a Bulma, de Blanes.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

El Mateu Miralles i el Ricardo Roda clavats al Sr. Satan i a en Tao Pai Pai! Han vingut de Vinaròs i Castelló.

Un cop més demostrar que "Bola de Drac" és una sèrie ben viva, un autèntic fenomen de masses que genera passió a tot el món i que és un mite que mai morirà.

Bola de Drac al Manga Barcelona 2019

Fotografia de les acreditacions de Boladedrac.cat pel Manga Barcelona.

Fins al pròxim Saló, que segur que serà encara més espatarrant... Esperant que TV3 torni a emetre la sèrie i adquireixi les llicències per veure en català “Dragon Ball Super”. També esperem l'estrena al Japó de la segona part de “Dragon Ball Super” i la producció al Japó de noves pel·lícules de la sèrie. Comença el compte enrere, pel 26è Manga Barcelona....

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 12/11/2019 a les 16:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.