Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

25 anys de Bola de Drac

Estem de celebració, es compleixen 25 anys de Bola de Drac a Catalunya.

 

25 anys de Bola de Drac

 

Un 15 de febrer del 1990, un nen amb cua va entrar a les nostres llars per televisió i ens va encisar amb les seves aventures.

El manga ens va arribar al 1992 (a l'abril vam tenir la sèrie blanca i al novembre paral·lelament la vermella), justament dos anys després de l'estrena per televisió.
La idea inicial es basa en una història xinesa, "Viatge a l'Oest", les aventures del Rei Mico, i durant tota la sèrie surten referències a la cultura popular i de pel·lícules, en Toriyama és un mestre en això.

25 anys de Bola de Drac

A mesura que la sèrie avança, en Goku i els seus amics creixen i es fan més grans; i nosaltres anem creixent amb ells. De petits (i ara també) somiàvem en creure'ns que érem superguerrers i lluitar al costat d'en Goku i els seus companys, enemics com Freezer o MajinBu assassinaven la nostra família i nosaltres venjant i un cop guanyats els enemics, reuníem amb en Goku les set boles de drac i demanàvem a Xeron la resurrecció dels nostres familiars i amics. Jugàvem amb els amics a fusionar-nos i fèiem lluites imitant el torneig de la sèrie i les tècniques dels nostres amics; vam plorar amb la mort de Krilín o Goku, vam riure amb les accions picants del Follet Tortuga...

"Bola de Drac" ja formava part de les nostres vides.

25 anys de Bola de Drac

Ara, han passat 25 anys de la primera emissió, i la sèrie gràcies a les peticions dels fans, ha tornat un 19 setembre del 2011. Després de més de 9 anys de lluita, el nostre somni s'ha fet realitat, en Goku ha tornat a casa i estem convençuts que ha tornat per quedar-se.
Alguns de nosaltres ara gaudim i vivim la sèrie amb els nostres fills o nebots, com fa 25 anys veiem de la sèrie amb els nostres avis i amb un bon entrepà de Nocilla i un refresc mirant bocabadats l'episodi diari de la nostra estimada sèrie. La vivim amb la mateixa intensitat del primer dia i ens seguim imaginant que som en Goku o qualsevol dels nostres herois. I és que per les nostres venes corre també sang de Guerrer de L'Espai.

A dins de cadascú de nosaltres viu en Goku o un dels seus amics; els seus consells, l'amistat, el no rendir-se mai, superar-se cada dia més, el companyerisme, son temes que ens acompanyen cada dia a les nostres vides. Ara ja sabem que tots serem fans de Bola de Drac per sempre, ja que les emocions i sensacions que sentim cada dia són bestials.

25 anys de Bola de Drac

Celebrem els primers 25 anys de Bola de Drac! Es tracta d'una efemèride social i cultural molt important i de gran rellevància a casa nostra; el motiu és que el "fenomen Bola de Drac" és més viu que mai. Un dels darrers i més espectaculars esdeveniments ha estat al XVIIIè Saló del Manga de Barcelona, on s'ha batut el Rècord Guinness mundial de persones vestides de Bola de Drac. O sense anar més lluny, aquest 2014, que ha tingut lloc l'estrena per primera vegada en la història d'una pel·lícula de Bola de Drac als cines, i el més important, en català, i amb un èxit trencador d'assistents, dels quals molts eren nens. Tan és així, que la distribuïdora s'ha vist obligada a prorrogar en diverses ocasions la seva projecció arreu de Catalunya.

Més mitjans de comunicació s'han fet ressò sobre l'esdeveniment, a continuació podem llegir l'interessant Notícia del Diari ara.cat versió digital.

El fenomen és acompanyat d'unes molt bones audiències en les seves emissions diàries al Canal Super3, sent cada setmana el programa més vist del Canal. I és que el ser humà té la necessitat de compartir les emocions, i cada vespre les comparteixen més d'un centenar de milers de persones.

25 anys de Bola de Drac

Es tracta d'un fenomen arrelat a la nostra cultura i que creix dia rere dia. És molt habitual que apareguin mencions a Bola de Drac en qualsevol conversa habitual inclòs quan no se'n parla de la sèrie directament.

Fins i tot, els personatges de "Bola de Drac" són uns bons mestres de la llengua catalana per molts nous vinguts. La sèrie contribueix i molt en la immersió lingüística del català. Molts italians, francesos, marroquins..., aprenen el català amb les aventures boladedraquianes.

25 anys de Bola de Drac

És el primer cop què ens trobem amb un cas així, en què una sèrie, o un fenomen socio-cultural trenca barreres generacionals i culturals amb aquesta contundència.

Estem convençuts que la sèrie s'anirà emetent fins a la fi dels temps i que sortiran més novetats, ja que és un mite que mai morirà.

Cap sèrie fa tant, com "Bola de Drac"!!!

Moltes gràcies herois de Bola de Drac, per estar en les nostres vides!!!

Per molts anys!!!!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 14/02/2015 a les 08:00
comentaris
Clara
14 de Febrer, 2015
Moltes felicitats!!!!! Molt currada!!!!
Juanito
14 de Febrer, 2015
E crescut amb bola de drac i es una serie increibl. MOLTES FELICITATS!!!!
Maria
14 de Febrer, 2015
Moltes felicitats!!!! Cada nit,al super3, a mirar la nostra serie de la infància
Maria
14 de Febrer, 2015
Moltes felicitats!!!! Demà , dia mundial dels BOLADEDRACQUIANS!!!! ^.^
Elisabet
14 de Febrer, 2015
per Molts anys goku i amics i que en feu molts més i que demà diumenge 15 de febrer els telenoticies migdia i vespre ho expliquin sisplau visca boladedrac||| Kamehameha llarga vida son goku.
kuvi
19 de Febrer, 2015
Jo tambe e crescut al seu costat i ara els i ensenyo als meus fills . K granss!!!!!
cristina
11 de Març, 2015
a mi magrada moltíssim bola de drac es en el unic que penso
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.