Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Rècord Guinness Bola de Drac!

El Saló del Manga de Barcelona obre les portes amb l'intent de superar el rècord guinness mundial de persones vestides de Bola de Drac, i s'ha aconseguit. La Boladedracmania està més viva que mai!

 

Record Guinness Bola de Drac

 

 

Bola de Drac protagonista al Saló del Manga!

I un altre any, el tenim aquí: El Saló del Manga; de l'1 al 4 de novembre del 2012!

Aquest any, degut a que a l'última edició hi va assistir moltíssima gent i el lloc es va quedar petit, aquesta nova edició s'ha traslladat de la Farga de l'Hospitalet a la Fira de Montjuïc de Barcelona.

Aquest Saló del Manga és molt especial i és que Bola de Drac és la gran protagonista, prova d'això es que hi han dos esdeveniments:
- El Rècord Guinness de persones vestides de personatges de la nostra estimada sèrie.
- l'exposició realitzada per Planeta De Agostini celebrant el 20è aniversari de la 1ª edició del manga "Bola de Drac" a Catalunya.

Record Guinness Bola de Drac

Més de 300 persones vestides de Bola de Drac. Imatge de Ficomic.

En motiu de la commemoració del 20è aniversari del manga de Bola de Drac, com deiem, s'ha posat en marxa un gran esdeveniment que és ni més ni menys que el de superar el Rècord Guinness mundial de persones vestides de personatges de Bola de Drac.

Record Guinness Bola de Drac

Centenars de persones protagonistes de l'esdeveniment mundial. Imatge de Guinness World Records.

L'acte ha tingut lloc l'1 de novembre i tot i què la nostra estimada sèrie triomfa més què mai, no deixa mai de sorprendre una congregació tan multitudinària de fans enganxats.
Finalment s'ha assolit el tan esperat Rècord Guinness, segons el recompte del notari s'ha arribat a l'espectacular xifra de 307 persones vestides de Bola de Drac, superant així les 250 que s'havien marcat com a llistó.

 

A continuació podem veure el reportatge emès al respecte durant el Telenotícies Migdia a TV3.

 

Més mitjans de comunicació s'han fet ressò sobre l'esdeveniment, seguidament en podem veure alguns.
Notícia diari ara.cat versió digital
Notícia diari El Punt Avui + versió digital

Bola de Drac mou passions i és un gran fenomen de masses. En motiu de l'esdeveniment mundial del Rècord Guinness, del gran èxit que té la seva emissió a Televisió de Catalunya i per parlar del fenomen, el mateix dia s'ha fet un programa especial de Bola de Drac al programa El Matí de Catalunya Ràdio dels festius.

Hi han participat en Raül Tidor, redactor de TV3 i responsable del Canal 3XL, David Hernando, director editorial de Planeta de Agostini Còmics i uns servidors de Boladedrac.cat.

A continuació podeu escoltar el programa que comença a partir del minut 05:45.

Feia anys que no veiem una congregació tan forta de fans de Bola de Drac bolcada al carrer demostrant la seva gran passió.
La Songokumania està més viva que mai i quan en parlem, podem remuntar-nos a les fotocòpies i a la febre del Mercat de Sant Antoni, però ara també podem fer referència a la actualitat i és que l'esdeveniment del Rècord Guinness ha estat espectacular. Els fans ens hem unit tots junts i ha esclatat de nou la Songokumania que ja es palpa en l'ambient.

Bola de Drac trenca barreres generacionals i un clar exemple és aquest certamen, on hi veiem fans de més de 30 i 40 anys i noves generacions de nens de 6 i 7 anys que també l'estan vivint i descobrint.

Per una altra banda, el concurs de fotografies de Boladedrac.cat ha estat un èxit i n'hem rebut de molts fans, com nosaltres. De totes, l'escollida com a guanyadora ha estat la de la Marta Salat vestida d'A-18. Felicitats!

I això només ha fet que començar, perquè a Bola de Drac li espera un gran futur d'èxits.

Record Guinness Bola de Drac

Foto enviada per la Marta Salat, guanyadora del concurs de Boladedrac.cat. Felicitats!

L'altre gran acte és l'exposició realitzada per Planeta De Agostini celebrant el 20è aniversari de la 1ª edició del manga de Bola de Drac a Catalunya.

Fem una mica d'història, el manga de Bola de Drac es publica dins la revista japonesa Shonen Jump entre els anys 1984 i 1995 per un total de 42 tomos. Cap a l'any 2004, el manga es rellança en una edició de 34 volums anomenats Kanzeban que inclou un final alternatiu.

Al nostre país, és publicada per Planeta Agostini entre 1992 y 1998 en dues sèries: sèrie blanca (des del principi de Bola de Drac fins la destrucció de Nàmek) i sèrie vermella (des del final de la saga Freezer fins el final de Bola de Drac Z); la sèrie blanca és de tirada setmanal i la sèrie vermella mensual; més endavant s'edita com al Japó, en 42 tomos amb un total de 519 capítols. Al 2006, Planeta De Agostini comença a publicar la versió Kanzeban a Catalunya titulada "Bola de Drac Edició Definitiva", que avui dia es continua venent.

Aquest 2012 per celebrar aquest event, Planeta Agostini treu a la venda un lot de luxe, que conté en format llibre el manga de Bola de Drac des dels inicis fins el 21è Torneig de les Arts Marcials, i que es pot adquirir per menys de 50€.

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

La portada del primer còmic de Bola de Drac és la porta d'entrada de l'exposició.

Com ja hem esmentat, Planeta de Agostini, per celebrar el 20è aniversari, organitza una gran exposició relacionada amb Bola de Drac al XVIII Saló del Manga on podem admirar molt de material relacionat amb la sèrie de la nostra vida: des de ninots cedits per Bandai i la Toei Animation, còmics, fragments del manga original japonès, pòsters, revistes de tirada nacional com: "Neko", la revista "Dragon Ball GT" de Norma Editorial, el llibre d'il·lustracions de Bola de Drac, "La Biblia de Dragon Ball" i fins i tot una tesis universitària, entre altres...

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

Magnífic ambient a l'exposició de Bola de Drac.

L'exposició està capitanejada per una gran maqueta que representa el primer tomo de "Bola de Drac" editat a Catalunya i que dona la benvinguda a l'exposició, caminant per l'exposició es pot veure en una pantalla, algunes pel·lícules de Bola de Drac Z amb àudio català. Fins i tot hi ha una videoconsola amb la qual s'hi pot jugar i posar-te dins la pell d'un dels personatges. Sembla que ens hem traslladat amb un canvi de lloc instantani de la realitat al món del Goku i els seus amics.

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

Dibuixos impressionants de Bola de Drac.

Per l'exposició també es passegen els ninots vivents d'en Goku, Vegeta i en Cor Petit que es van fent fotos amb els fans, que se'ls veu tant contents quant s'apropaven a abraçar a en Goku, Cor Petit, o en Vegeta.

En aquest Saló es pot respirar aire Boladedraquià, als Karaokes es canten cançons de Bola de Drac; als stands podem trobar molt de material com Dvd's de la sèrie i les pel·lícules a molt bon preu que oscil·len entre els 3€ i 15€, còmics, llibres, revistes, ninots, clauers i que es venen com a xurros, tothom vol coses relacionades amb en Goku; tothom vol el que sigui de Bola de Drac. És lo que més es ven.

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

Actors vestits de Bola de Drac al stand de Planeta De Agostini.

A part de l'stand per celebrar el 20è aniversari de Bola de Drac, podem trobar l'stand habitual de Planeta de Agostini, decorat al estil Boladedraquià. Allí podem trobar a la venta l'edició definitiva de Bola de Drac a 7,95€ cada tomo, el Landmark de Bola de Drac a 9,95€, el llibre d'il·lustracions a 14,95€; la gent estava amuntegada llegint còmics i mirant les imatges, se'ls veu contents, amb els ulls brillants i emocionats.
Fa molt de goig veure aquesta gent comprant coses de Bola de Drac, i fins i tot els nens, les noves generacions, que descobreixen per primer cop, tot aquest material.

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

Còmics de Bola de Drac exposats.

Nosaltres, donant voltes pel Saló podem conèixer a molts fans de Bola de Drac, fins i tot coincidim amb en DAC, de l'stand de Misión Tokyo, el qual ens va fer dos dibuixos, un que figurava en Vegeta i l'altre en Son Goku, des d'aquí et volem agrair la teva atenció i haver-nos fets aquests dibuixos tan genials.

Exposició de Bola de Drac al Saló del Manga

Merchandising de la sèrie cedit per la Toei Animation.

Durant quatre dies, passen pel Saló del Manga, 112.000 visitants, un èxit rotund al qual Bola de Drac hi té a veure.

Són uns dies força emocionants! També des de Boladedrac.cat volem donar les gràcies al director del Saló, el Sr. Carles Santamaria per convidar-nos al XVIII Saló del Manga.

Això ens fa veure que Bola de Drac és més viva que mai!

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 05/11/2012 a les 16:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.