Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

La Batalla dels Déus a Catalunya

Èxit trencador de l'estrena de la pel·lícula de Bola de Drac Z als cinemes. Els fans i seguidors de la sèrie s'entreguen en aquest esdeveniment únic, demostrant que el fenomen Bola de Drac està en plena ebullició.

 

La Batalla dels Déus a Catalunya

 

El cap de setmana del 30 maig a l'1 de juny s'ha estrenat als cinemes de Catalunya, l'esperada pel·lícula: "Bola de Drac Z: La Batalla dels Déus".

Des que Selecta Visión i Alfa Pictures van anunciar el passat mes de març, que per fi aquesta pel·lícula, que es va estrenar als cinemes del Japó el passat 30 de març del 2013, es projectaria als cinemes catalans i de la resta d'Espanya, i es van saber les dates de projecció; els fans van començar a reservar entusiasmats les seves entrades per assistir a aquest esdeveniment.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Nens, fans que creixen amb la sèrie, pares i inclòs avis amb els seus néts s'han reunit als cinemes de tota Catalunya. Mai podríem imaginar que algun dia estaríem gaudint d'una pel·lícula de la nostra estimada sèrie als cinemes! Ha estat espectacular veure a nens i joves amb perruques de SuperGuerrers o amb samarretes boladedraquianes a la sala; altres cridant el "Kame Hame Ha" al mateix temps que ho fa en Goku, fans cantant el "Llum, foc, destrucció".... Es nota l'entusiasme, l'eufòria i l'emoció en totes les sales catalanes.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Ambient fantàstic al Cinema Bosc de Vilanova i la Geltrú pocs minuts abans de la projecció.

La història comença uns anys després de la lluita contra el terrible Monstre Bu, que va ser capaç fins i tot de destruir la Terra i matar a tots els seus habitants (és a dir després de la mort del Bu petit i abans del 28è Torneig d'Arts Marcials).
El Déu de la destrucció que s'encarrega de mantenir l'equilibri a l'Univers, Lord Bills, desperta d'un llarg son i ve a saber que un Guerrer de l'Espai va derrotar al tirà Freezer i per tant decideix anar a la Terra a trobar-se amb en Goku. En Kaito, coneixent aquest Déu, alerta a Goku que es tracta d'un ésser molt fort i aconsella que no lluiti amb ell.
Però en Goku, enlloc de fer cas als consells d'en Kaito, s'emociona tan d'enfrontar-se contra un adversari molt fort; que decideix lluitar contra ell, però aquest té un poder tan gran que aconsegueix guanyar al nostre amic. Ni tan sols en Vegeta, Son Gohan, Son Goten, Trunks, Ten Xin Han, A-18, Krilín, ni la resta de la colla poden fer front i ajudar a derrotar a aquest ésser diví.
La batalla deixa decepcionat al Déu de la destrucció, ja que no té a un adversari digne d'igualar el seu poder. D'aquesta manera, Bills deixa pendent el desafiament de trobar a algú que el pugui igualar o inclòs superar-lo.
Fins que arriba en Goku, com un Déu, i comença un combat memorable.

La Batalla dels Déus a Catalunya

La pel·lícula està dirigida per Masahiro Hosoda, escrita per Yusuke Watanabe i produïda per la Toei Animation, fins i tot el mateix Akira Toriyama ha participat a la pel·lícula.

Aventures, humor, lluita, noves transformacions i moltes emocions formen "Bola de Drac Z: La Batalla dels Déus".

La Batalla dels Déus a Catalunya

El doblatge en català és molt bo. La majoria de les veus són les originals de la sèrie, tot i que algunes han canviat respecte a la Saga del Monstre Bu de "Bola de Drac Z", com la del senyor Satan que s'ha utilitzat la mateixa veu que la de Bola de Drac Z Kai, ja que Joan Pau Piqué (doblador de Satan a "Bola de Drac Z") no ha pogut prestar veu al pare de la Vídel, la de Bu grassonet (en Jordi Vila està de baixa), la de Son Gohan o Dende.
No obstant, les noves veus han sigut prou acceptables, i el més important de tot és que s'han recuperat els crits en japonès que tant hem enyorat a "Bola de Drac Z Kai" i què tant hem demanat. En conclusió un molt bon doblatge.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Els primers a projectar la pel·lícula en aquest esdeveniment de cap de setmana han estat Catalunya, Illes Balears, Andorra i País Basc. Com ja es va anunciar en el seu moment, si la pel·lícula tenia èxit, també es projectaria a la resta d'Espanya. Doncs bé, abans de l'estrena ja s'ha decidit de projectar-la a la resta d'Espanya, i és que la venda de pre-entrades ha estat brutal.
La pel·lícula ja es projecta a tot l'Estat des del 19 de juny amb un doblatge més fidel.
Encara hi ha més, i és que l'èxit ha estat tan gran, que les distribuïdores s'han vist obligades ha prorrogar fins en dues ocasions la durada de projecció de la pel·lícula a Catalunya, podent-la gaudir així fins el 18 de juny. En alguns cinemes encara la podem veure, així que no perdem la oportunitat!

La Batalla dels Déus a Catalunya

Segons les dades que ens ha facilitat Selecta Vision a data 2 de juny, la pel·lícula ha recaptat només en el cap de setmana del 30 de maig al 1 de juny gairebé 170.000€, col·locant-se en la setena posició del top 20 de taquilla a Espanya. El mèrit és major tenint en compte que només s'ha estrenat a Catalunya, Illes Balears, Andorra i País Basc.
Si parlem de mitja per còpia, "Dragon Ball Z: Battle of Gods" es col·loca en la segona posició del rànquing del cap de setmana.
La mitja per còpia és de 3.941€ (4.500€ a Catalunya), superant durant aquest cap de setmana a "Al Filo del Mañana", "Malditos Vecinos", "Godzilla" i fins i tot "Ocho Apellidos Vascos".
L'èxit és fulminant.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Des de Boladedrac.cat hem fet una entrevista a Alfa Pictures i entre vàries qüestions, els hi hem preguntat:

Perquè la pel·lícula de Bola de Drac Z? En quin moment us decidiu per distribuir la projecció de la pel·lícula de "Bola de Drac Z: La Batalla dels Déus"?

Somos una distribuidora que nos gusta mucho la animación y en concreto la japonesa. Ya distribuimos una película de Doraemon con éxito y hemos pensado que con Dragon Ball podríamos conseguir un éxito similar. Gracias a Dragon Ball es toda una referencia en nuestro país y nos parecía muy grave que aún no se hubiese estrenado aún la película animada de la serie!

La Batalla dels Déus a Catalunya

En tots els cinemes hem pogut veure photocalls i cartells de la pel·lícula, amb els quals els fans hem pogut fotografiar-nos i portar-nos un bon record a casa d'aquesta experiència viscuda.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Cartells de la pel·lícula a l'esquerra cinemes Full HD Centre Splau de Cornellà, a la dreta Ocine Les Gavarres

Hem pogut presenciar en primera persona com les sales dels cines s'han omplert totalment aquests dies.
Fins i tot en alguns cinemes, com el Cinema Bosc de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), s'ha habilitat la venda de merxandatge de "Bola de Drac" com samarretes, ninots, pòsters...
També destaquem els cinemes de Tarragona (Ocine Les Gavarres) i Cinesa Barcelona on l'aforament de la sala s'ha omplert en totes les sessions, superant a pel·lícules com "Malèfica" de Walt Disney que s'ha estrenat el mateix dia 30 de maig.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Venda de merxandatge a l'entrada del Cinema Bosc.

En Goku i els seus amics han tornat i ho han fet a la gran pantalla, i han superat totes les expectatives!!! Ningú s'anava a imaginar tot aquest èxit i tota aquesta afluència de fans.

Es preveu que cap a la tardor, es pugui comprar en DvD i Bluray la pel·lícula: "Dragon Ball Z: Battle of Gods" editada per Selecta Visión.

La Batalla dels Déus a Catalunya

Projectar la pel·lícula als cinemes és molt important, primer perquè demostra que "Bola de Drac" és molt important a la nostra societat i també perquè Televisió de Catalunya s'interessi per ella i comenci les negociacions per poder-la emetre algun dia també per televisió, juntament amb totes les altres pel·lícules i especials de TV.
Tan de bo sigui així i facin realitat els somnis dels fans, i és que Bola de Drac és el programa de més audiència del Canal Super3 i del Canal33 setmana rera setmana amb quotes de pantalla que ronden el 5% de share. Bola de Drac amb el seu èxit enorme contribueix i molt en la immersió lingüística del català, i ara també als cinemes.

Per primer cop veiem com una sèrie està trencant barreres generacionals, els fans de sempre la seguim com mai, i se'ns cau la baba de poder-la gaudir també als cinemes, i les noves generacions queden embadalides amb les aventures d'en Goku!

Tot això demostra que Bola de Drac està més viva que mai i que nou seguidors estan coneixent per primer cop les aventures d'en Goku i els seus amics.

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 26/06/2014 a les 16:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.