Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

Exposició L'art de Bola de Drac

L’exposició L’art de Bola de Drac arriba a Catalunya al museu del còmic de Sant Cugat.

Dragon Ball Super: Super Hero: Novetats

El museu del còmic i la il·lustració acull l’Exposició “L’Art de Bola de Drac” en el que podem veure els orígens de la sèrie que s’ha convertit en un fenomen social i cultural molt potent a casa nostra.

L’exposició es diferenciada per dos parts, una centrada en el manga i l’altra en l’anime. Les dues inclouen material original que és un gran aparador visual que farà les delícies de qualsevol fan i seguidor de la sèrie.
Està organitzada en cinc seccions cadascuna representada amb una bola de drac.

En la part del manga, comença amb la primera secció on veiem la presentació del seu autor Akira Toriyama, de les seves aficions i com influencien en les diferents idees que plasma a la sèrie. Recolzat per rèpliques de les pàgines originals del manga, amb il·lustracions espectaculars i de les diferents publicacions a la revista Shonen Jump.

En el segona secció veiem un cartell explicatiu de l’origen de Bola de Drac a Catalunya i a TV3 i exposats diferents còmics de la sèrie blanca i vermella de Bola de Drac de la mà de Planeta DeAgostini.

En el part de l’anime coneixem de forma didàctica com es produeixen els episodis de Bola de Drac.

La tercera secció dona pas a l’inici del procés d’animació, en aquesta se’ns explica que la creació d’un episodi de la sèrie comença amb una reunió de l’equip directiu, allà elaboren un guió, es creen els storyboards i posteriorment els layouts. Podem veure storyboards i layouts originals i fins i tot esborranys de guions i storyboards de Dragon Ball Super.

La bola de drac de les quatre estrelles dona la entrada a la quarta secció, on podem trobar gengas importats directament del Japó. Són il·lustracions molt detallades que donen qualsevol tipus d’informació per crear la imatge final que veiem. S’hi exposen gengas originals de diferents personatges en moments diferents de la sèrie.

Més endavant hi ha la cinquena secció, la de l’animació, on apareixen els dougas i una gran quantitat de cels espectaculars, alguns d’ells sobreposats en fons elaborats utilitzant aquarel·les, el resultat és impressionant, un autèntic espectacle que és el que després veiem animat a la sèrie amb una qualitat d’animació brutal.

L’exposició “L’Art de Bola de Drac” és una visita indispensable per tots els seguidors de la sèrie.

Es troba a la Plaça de Pep Ventura, 1 a Sant Cugat del Vallès.

És obert de dimarts a diumenge en diferents horaris:
- Dimarts a divendres: 16 a 20h
- Dissabtes: 10 a 14h i 16 a 20h
- Diumenges: 10 a 14h
- Festius: tancat (llevat excepcions)
- 11 de setembre obert de 10 a 14h
- 12 d'octubre obert de 10 a 14h
- 1 de novembre obert de 10 a 14h

Els preus de les entrades són:
- Entrada general: 7€.
- Entrada reduïda: 4€, per nens de 6 a 12 anys, majors de 65 anys o discapacitats.

(Font dels horaris i dels preus: Pàgina oficial del Museu del Còmic de Sant Cugat.)

Volem agrair l’atenció que hem rebut a l’exposició, a Adrián Ríos com a comissari i a José Luis Villanueva per compartir-nos la cartelleria.

Un lloc per anar en bona companyia i quedar-s’hi.

El més important és que Bola de Drac ha trencat barreres generacionals, i té més èxit i desperta més eufòria avui, que en els seus inicis. Un clar exemple és que l’última pel·lícula de Bola de Drac projectada als cinemes al 2019 és l’estrena en català més vista als cinemes de tota la història. I en pocs dies, el 2 de setembre s’estrenarà als cinemes la nova pel·lícula en català.

L’exposició estava prevista fins al 30 de setembre, però durant l’elaboració d’aquest reportatge, s’ha donat la notícia que es prorrogarà durant més temps degut al seu èxit. La notícia s’ha donat d’una manera important, Bola de Drac surt a la portada de El Periódico.
Aquest fet confirma que el que ja havíem escrit en el paràgraf anterior, el nombre de fans segueix creixent, i això demostra que és un fenomen universal i molt potent a casa nostra, que traspassa fronteres generacionals, la seva magnitud i que cada dia és més important.

Gràcies.

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 25/08/2022 a les 14:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.