Content Lightbox
 
Tanca la finestra
                                                              

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

Es celebren 30 anys dels inicis de "Bola de Drac" a la televisió del Japó!

 

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

 

Fa pocs dies celebràvem 26 anys de l'estrena de "Bola de Drac" a TV3. Però l'univers boladedraquià va començar molt abans a la TV japonesa, un 26 de febrer de 1986, quan en Goku va aterrar amb el seu Núvol Kínton a Fuji TV, on la Bulma i en Goku es van conèixer per primera vegada, ara fa 30 anys.

Aquesta trobada amistosa, encara perdura al mateix canal amb les noves aventures d'aquesta colla d'amics amb "Dragon Ball Super".

Els preparatius d'aquest 30è aniversari han començat al país nipó, per tot lo alt: com per exemple amb la creació d'un mural sobre Bola de Drac al Festival de neu a Sapporo on han creat una gran atracció on hi figuren en Goku, en Vegeta, i els Déus Bills i Xampa, caracteritzats en ninots de neu.

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

Mentre que fins i tot altres dibuixants de manga rendeixen tribut als personatges de la sèrie per aquests 30 anys, creant dibuixos per l'ocasió; que han estat publicats al llibre "Dragon Ball 30th Anniversary Super History Book", que és un tribut als 30 anys de la sèrie. Aquest llibre de 248 pàgines recull gran part de la història la sèrie, de les pel·lícules, videojocs i més marxantatge.

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

El 24 de febrer ha sortit a la venda un CD de música recopilatori amb totes les cançons (incloent les pel·lícules i especials de televisió" de tot "Dragon Ball" en llengua nipona, és a dir les referents a les sèries "Dragon Ball", "Dragon Ball Z", "Dragon Ball GT", "Dragon Ball Kai" i "Dragon Ball Super", titulat: "Dragon Ball Shin Best”, que es pot comprar en dos formats, un contenint un doble CD i un DvD (amb tots els vídeos dels openings i endings de tota la sèrie); o un CD senzill doble; que es poden adquirir a la següent web: CD Japan

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

El 26 de febrer del 1986 al Canal Fuji TV es va estrenar el primer episodi d'una sèrie germana del "Dr. Slump" i creada per Akira Toriyama. Toei Animation va estrenar la versió animada de Dragon Ball, l'animació és a càrrec de Studio Live, Astroimpact, Inc, Bird Studio i Shueisha, el directors són Daisuke Nishio i Minoru Okazaki i la banda sonora realitzada per Shunsuke Kikuchi (que repeteix a "Dragon Ball Z").

El Canal Fuji TV va emetre la sèrie de "Bola de Drac" (153 episodis) que explica la part infantil de les aventures d'en Goku i els seus amics des del 26 de febrer de 1986 fins el 19 de abril de 1989. En aquesta primera part de la sèrie es van adaptar els primers 194 capítols del manga "Dragon Ball". S'emetia cada dimecres, a excepció dels dies festius.

Després va arribar: "Dragon Ball Z" (que té una remasterització fidel al manga, anomenada "Dragon Ball Kai" estrenada a Fuji TV el 5 d'abril del 2009) i "Dragon Ball Super" que s'emet actualment, al mateix canal els diumenges a les 9h del matí (horari japonès).

30 aniversari de Dragon Ball a la televisió

"Dragon Ball" és una sèrie que va tindre i té un èxit brutal no només al Japó, sinó també a França, Itàlia, Alemanya, Estats Units o Amèrica Llatina.

Així va néixer la Dragonballmania, coneguda a tot el món. Molts marxantatges es poden trobar actualment al Japó, que tenen un èxit brutal de venda; i això demostra que cada cop més, Bola de Drac és més viva que mai i és un mite que mai morirà.

Per molts anys, Dragon Ball!!!! Moltes gràcies, Akira Toriyama per crear aquest màgic univers.

Aquesta notícia ha estat redactada per Boladedrac.cat el dia 25/02/2016 a les 11:00
comentaris
Nom:
C.electrònic (opcional):
web (opcional):
Comentari:
Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers que permeten conèixer els vostres hàbits de navegació, per a millorar el nostre servei.
Per a continuar navegant, seria convenient l’acceptació del seu ús. Més informació aquí.